preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina

Login
E-DNEVNIK

    

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Spomen knjiga

Edukativne igrice
Lista linkova je prazna
Škole za Afriku

UNICEF-ov projekt "Škole za Afriku" uz pomoć donatora širom svijeta pomaže djeci Afrike ostvariti svoj san - ići u školu kao i sva druga djeca.

Postoji svijet u kojem svako dijete ima mogućnost ići u školu, učiti, bezbrižno se igrati i vjerovati u sretnu budućnost...Za milijune djece u Africi taj je svijet još uvijek samo san.Ona nemaju školske torbe ni bilježnice, satima pješače do pitke vode, moraju teško raditi i brinuti se o teško bolesnim roditeljima. Ne znaju čitati ni pisati, zatočeni su iza golemog zida neznanja i siromaštva.

Ipak, zahvaljujući UNICEF-ovoj inicijativi Škole za Afriku i donatorima širom svijeta, već je 5 milijuna djece u Africi dobilo priliku ostvariti svoj san-ići u školu kao i sva druga djeca. No još je puno djece koja trebaju našu pomoć! Omogućimo im školovanje, dajmo im priliku za bolji i sigurniji život!

Zahvaljujući do sada prikupljenim sredstvima izgrađene su brojne škole, predškolske ustanove i centri za alternativno obrazovanje, a djeca i mladi u HRVATSKOJ bili su u prilici razvijati međunarodnu solidarnost te spoznati važnost uzajamnog pomaganja.

U sklopu projekta Škole za Afriku na globalnoj razini prikupljaju se sredstva za djecu  13  najugroženijih afričkih zemalja: Angolu, Burkinu Faso, Etiopiju, Madagaskar, Malavij, Mali, Mozambik, Niger, Ruandu, Južnoafričku Republiku, Zimbabve, Siera Leone i Gvineju Bisao.

UNICEF, uz pomoć donatora, već dulje vrijeme radi na tome da se poboljšaju uvjeti života dječaka i djevojčica u Burkini Faso.

Zbog toga i mi, učenici i djelatnici OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina želimo djeci Burkine Faso uljepšati djetinjstvo te dati im priliku za sigurniji i kavlitetniji život!

preskoči na navigaciju