Povodom Dana meda Labinštine, učenici produženog boravka iz područne škole Sveti Martin posjetili su kušaonu meda OPG-a „Emil Licul”.
Nakon kratkog predavanja o glavnim dijelovima tijela pčele, važnosti pčela u našem ekosustavu, njihovoj organizaciji unutar košnica i samom načinu proizvodnje meda, pčelar Emil Licul nas je proveo kroz kušaonu meda i prostorije u kojima proizvodi i skladišti med. Učenici su imali priliku i kušati razne vrste meda uz topli čaj i medenjake. Proučavali su košnice i aktivnosti pčela unutar svojih jedinica izbliza.
Također, učenici su i sami pripremili neka pitanja na koja su dobili odgovore i na taj način saznali neke nove informacije.
Cilj posjeta bio je ukazati na važnost i utjecaj konzumacije meda i ostalih pčelarskih proizvoda na zdravlje ljudi.
Još jednom zahvaljujemo pčelaru Emilu na gostoprimstvu i slatkim poklonima!
Učiteljica Danijela Nedog



