« Ožujak 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
UPITNIK ZA UČITELJICE RN - REZULTATI
UPITNIK ZA RODITELJE- REZULTATI
UPITNIK ZA UČENIKE - REZULTATI
UPITNIK ZA UČITELJE PN - REZULTATI
UPITNIK ZA STRUČNU SLUŽBU I RAVNATELJICU - REZULTATI
Projektom "Ribice jesti, zdravo se hraniti" financiranog od strane FLAg-a , predviđene su edukativne radionice za učenike i to izrada memory kartica i podmetača na temu morskih organizama. Tako su učenici nižih razreda izrađivali su podmetače za čaše, memory kartice za igru i magnete. Izrađujući materijal naučili su nazive riba i drugih morskih organizama.
Učenici sklopu terenske nastave u petak, 5. svibnja učenici trećih i četvrtih razreda posjetili su ribarnicu u Rijeci gdje su mogli vidjeti raznovrsne ribe i školjkaše koji se nude za prodaju. Na taj su način obogatili svoje znanje o važnosti konzumacije ribe i ribljih proizvoda za zdravlje.
Dana 27. ožujka 2023. u PŠ Sv.Martin održana je prva radionica namijenjena roditeljima i kuharskom osoblju u sklopu projekta "Ribice jesti, zdravo se hraniti" u okviru Flagova natječaja iz Mjere 5.2.1 "Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama" u OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina.
Predavanje je održala Jovanka Katić, nutricionistica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Roditelji su se upoznali s elementima zdrave prehrane, nutritivnim vrijednostima pojedinih namirnica važnih za zdravlje organizma, s posebnim naglaskom na ribe i ostale morske organizme. Predstvljen su različiti načini pripreme ribe kao i nekoliko različitih primjera jelovnika u kojima su zastupljene ribe ili drugi morski organizmi.
Isto predavanje održano je 29. ožujka 2023. za roditelje i kuharsko osoblje u matičnoj školi u Nedešćini. Predavanje je održala Nina Penezić Blažević, nutricionistica u Nastavnom zavodu za javno zdtavstvo Istrske županije.
Predavanjima je nazočilo 50-ak roditelja.
Dana 3. ožujka 2023. održao se drugi dio radionica u sklopu projekta "Ribice jesti, zdravo se hraniti" iz Flag-ova natječaja Mjera 5.2.1. "Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama FLAG-a „Alba“ s ciljem unaprjeđenja znanja učenika o važnosti uključivanja ribe u svakodnevnu prehranu.
Radionice su održane za učenike područne škole Sv.Martin i to jedna radionica za učenike nižih razreda i jedna za učenike viših razreda.
Učenici su saznali o nutritivnoj vrijednosti ribe, njihovoj važnosti za zdravlje organizma
Edukacije/radionice su održali Olga Dabović Rac, dr.med. specijalist epidemiolog, voditeljica Odjela za rano otkrivanje bolesti i Jovanka Katić, dipl. ing. preh. teh. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.
Učenici su bili veoma zadovoljni predavanjem o zdravoj hrani i važnosti konzumacije ribe, naučili su kako treba jesti ribu dva do tri puta tjedno jer sadrže masti i bjelančevine koje pomažu u jačanju kosti i koncentraciji. Nutricionistica im je govorila o zdravim obrocima s ribom i o konzumaciji voća i povrća koje je jako važno, a ljudi ga ne konzumiraju toliko često koliko bi trebalo.
Naučili su o važnosti konzumiranja i pripremanja ribe, što riba u sebi sadrži, i koliko njena konzumacija dobro utječe na cjelokupni organizam, koje su vrste riba najzdravije te na koji način ih je najzdravije pripremati.
Svi su pozorno slušali i aktivno sudjelovali.
Na kraju predavanja učenici su sami osmišljavali zdravi jelovnik koji sadrži ribu.
Preostaju još predavanja za roditelje i kuharsko osoblje matične i područne škole.
Dana 17. veljače 2023. održane su edukativne radionice o važnosti konzumacije ribe i ribljih proizvoda za učenike nižih i viših razreda matične OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina. Radionice su provedene u okviru projekta „Ribice jesti zdravo se hraniti“ a u okviru Flag-ovog Natječaja Mjera 5.2.1. „Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama FLAG-a „Alba“ s ciljem unaprjeđenja znanja učenika o važnosti uključivanja ribe u svakodnevnu prehranu.
Radionice su održale Jovanka Katić i Katja Pilar nutricionistice iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.