preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina

Login
E-DNEVNIK

    

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Spomen knjiga

Edukativne igrice
vijesti
Predupis djece u 1. razred
Administrator / datum: 14. 1. 2019. 10:42

Predupis djece u 1. razred vršit će se od 21. do 23. siječnja 2019. u tajništvu škole od 8.00 do 12.00 sati.

Školski obveznici su djeca koja su u periodu od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. navršila šest godina kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Predupis se vrši u tajništvu škole najbliže mjestu prebivališta ili boravišta odnosno upisnom području.

Za dijete koje do 1. travnja 2019. ne navrši šest godina života, roditelj odnosno skrbnik može podnijeti pisani zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Labin, Titov trg 11.

Po izvršenom predupisu odnosno podnijetom zahtjevuza prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred OŠ, roditelj odnosno skrbnik dobit će poziv za pregled djeteta, a nakon pregleda poziv s obavijeti o uvjetima i vremenu upisa. 


[OPŠIRNIJE]I ove godine uspješna "Zimska praznionica"
Administrator / datum: 12. 1. 2019. 15:37

I ove školske godine su u periodu od 10. do 14. siječnja 2019 godine u našoj školi održane radionice u okviru projekta „Zimske praznionice“. Radionice se već treću godinu zaredom održavaju u zadnjem tjednu zimskih praznika za one učenike koji te praznike provode kod kuće, a sve s ciljem kako bi im omogućili što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Ove godine je učenicima bilo ponuđeno čak 17 različitih edukativno kreativnih  radionica koje su osmislili učitelji razredne i predmetne nastave od koji je realizirano njih 8 u koje se uključilo  40-ak učenika.


[OPŠIRNIJE]Zimska praznionica
Administrator / datum: 2. 1. 2019. 16:23

I ove smo  školske godine za naše učenike, koji  zimske praznike provode kod kuće, osmislili niz radionica kako bi ih potaknuli na kreativno provođenje slobodnog vremena i na druženje izvan školskih obveza.

Za tu su prigodu osmišljene radionice koje će provoditi učeitelji u matičnoj i područnoj školi u periodu od ponedjeljka, 7. siječnja do četvrtka, 10. siječnja prema unaprijed dogovorenom rasporedu. 

Učitelji su ove godine ponudili čak 17 različitih radionica: od likovne, plesne, sportske, ručnog rada, pisanja priča, geoekspedicije,  do recikliranja informatičkog otpada,  mikroskopiranja, dekupaža  i zabavnih matematičkih i jezičnih radionica. Učenici se mogu uključiti u radionice po želji, a budući se održavaju u različito vrijeme mogu se uključiti u više radionica u istom danu i tako provesti kvalitetno slobodno vrijeme. 

Raspored održavanja radionica možete pronaći u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Administrator / datum: 28. 12. 2018. 16:16

Svim našim čitateljima, učenicima i roditeljima želimo sretnu i uspješnu novu 2019. godinu, punu lijepih i radosnih trenutaka.

Neka nam svima bude vesela i sretna!


[OPŠIRNIJE]Božićna čarolija u PŠ Sv.Martin
Klara Švraka / datum: 19. 12. 2018. 19:03

U utorak 18. prosinca bila je posebna večer u Sv. Martinu. Naime, Društveni  dom posjetio je Djed Mraz kako bi darivao dobru dječicu. Učenici naše škole pobrinuli su se kako bi se Djedica i gosti osjećali ugodno te su pripremili kratak program. U božićno raspoloženje uveli su  nas prvašići i drugašice Matične škole svojim veselim plesom uz pjesmu Christmas time. Sa snjegovićem, tim bijelim i pomalo čudnim likom, 


[OPŠIRNIJE]Uspjeh učenika na natječaju „Moja prva knjiga“
Klara Švraka / datum: 14. 12. 2018. 11:16

„Zimska praznionica“, program koji se provodi u našoj školi, osim što učenicima pruža priliku da svoje zimske praznike provedu sudjelujući u raznovrsnim radionicama pokazao se i kao prilika da za svoj trud budu i nagrađeni.

Radionice osmišljavaju i provode učitelji i stručni suradnici škole. Tematski su vrlo raznolike pa se na taj način uspješno pokrivaju interesi učenika.

U školskoj je knjižnici na prošlogodišnjoj „Zimskoj praznionici“ provedena likovno-literarna radionica „Moja prva knjiga“ na kojoj su učenici osmišljavali i ilustrirali vlastite slikovnice. Zanimanje učenika bilo je veliko, a same radionice protekle su u kreativnom i vedrom okruženju. Učenički radovi su po završetku poslani na natječaj koji organizira udruga za promicanje kulture čitanja “KAlibra”.

Na natječaj je prijavljeno više od 700 radova. Iz naše škole nagrađeno je dvoje učenika – učenica 4. razreda Nikolina Banišić za slikovnicu „Šareni snjegović“ o dogodovštinama snjegovića koji je uz pomoć duge ostvario svoju želju i postao šaren te učenik 3. razreda Roman Fonović sa slikovnicom „Mali ribar“ o zgodama i nezgodama dječaka koji živi u malom ribarskom selu.

Učenici su za svoj trud dobili diplome te su nagrađeni i knjigama. Slikovnice se može pogledati u priloženom pdf-formatu.


[OPŠIRNIJE]Uspjeh mladih likovnjakinja 6. razreda
Administrator / datum: 12. 12. 2018. 09:02

Na likovnom natječaju kojeg je organizirao Zdravi grad Poreč pod nazivom "Moj izbor je zdrav život" uključili su se i učenici naše škole pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Narcise Škopac.

Nagrađen je rad Lamije Ramić,a izloženi su i radovi Inaye Hevešević, Marte Vukčević i Nine Miletić.

Nagrađeni rad bit će otisnut na dopisnicama.

Bravo za učenice i mentoricu!


[OPŠIRNIJE]Projekt „Naša mala knjižnica“
Klara Švraka / datum: 12. 12. 2018. 08:50

Ove godine školska knjižnica uključila se u međunarodni projekt „Naša mala knjižnica“ kojem je osnovni cilj poticanje kritičkog čitanja među djecom odnosno poticanje čitanja među mladima.

Projekt uključuje radionice koje se temelje na šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske, a koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina.

U projekt su uključeni učenici od 1. do 5. razreda naše škole.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 12:02

U ponedjeljak, 10. prosinca su učenici prvih razreda matične i područne škole u sklopu projekta "Školski medni dan" sufinanciranog od strane Ministarstva poljoprivrede dobili svoje pakete s medom i promotivnim materijalom o važnosti konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani.

Uz staklenku meda učenici su u prigodnoj vrećici dobili i edukativnu slikovnicu i letak.

Iako je podjela bila planirana u petak, 7. prosinca na dan Sv.Ambrozija, zaštitnika pčelara, zbog terenske nastave je odgođena za ponedjeljak.

Školskim mednim danom financirala se nabava meda zapakiranog po pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ''nacionalnu staklenku za med'' od 370 ml za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. 


[OPŠIRNIJE]Učenici nižih razreda na terenskoj nastavi u Puli
Klara Švraka / datum: 11. 12. 2018. 11:46

U petak, 7. prosinca, učenici nižih razreda Matične i Područne škole popunili su 2 autobusa i veselo se zaputili u Pulu. Čekala nas je izvedba predstave „Plava boja snijega“ u Teatru Naranča te posjet Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.


[OPŠIRNIJE]David Radovac među 10% najboljih u kategoriji KiloDabar na natjecanju Dabar 2018
Erna Okanović / datum: 7. 12. 2018. 10:11

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar"  na CARNet-ovom sustavu Loomen i to u kategoriji učenika 5. i 6., te 7. i 8. razreda - KiloDabar i MegaDabar. Natjecanje je trajalo od 12. - 16. studenog i nakon obrade svih rezultata  učenik 6. razreda David Radovac ušao je u 10% najboljih rezultata u državi. Pripremu i organizaciju natjecanja u školi vodila je učiteljica informatike Erna Okanović.

Učeniku je za ostvareni rezultat dodijeljena i posebna diplome.

Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

Čestitke učeniku i njegovoj mentorici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]"Durica"
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 07:57

Učenici petih i šestih razreda bili su u petak, 30. studenog u Rijeci . Pogledali su predstavu „Durica- Male ljubavi“ u HNK  Ivana pl. Zajca koje je izvelo Gradsko kazalište Žar .

Predstava je uprizorenje stripa legendarnog hrvatskog autora Ivice Bednjanca objavljivanog u časopisu Smib. Riječ je o djevojčici Durici koja se stalno duri i njezinim prijateljima Bibiju i Leli.

Durica, Bibi i Lela upravo su krenuli u prvi razred. Uče zbrajati, oduzimati, standardni hrvatski jezik, čitati i pisati. Durica će usput naučiti da je u maminim prevelikim cipelama na petu nezgodno 


[OPŠIRNIJE]Slikovnice iz vrećice
Klara Švraka / datum: 28. 11. 2018. 12:04

Članovi grupe „Mali knjižničari“ zna se, vole čitati knjige J. Posebno su nam svima drage slikovnice pa smo ih odlučili predstaviti jedni drugima na zanimljiv način.

Učenici su odabrali slikovnice za čitanje, a nakon što su ih pročitali sami su im ilustrirali naslovnice. Zadatak je bio da odrede mjesto i vrijeme radnje, glavne likove i najdraži dio priče te njime ukrase papirnate vrećice. U vrećicu su zatim stavili slikovnice, ali i ono najvažnije – svaki je učenik na temelju pročitanog izradio jedan predmet koji je važan za priču.


[OPŠIRNIJE]Posjet memorijalnom centru "LIpa pamti"
Administrator / datum: 27. 11. 2018. 10:52

Dana 26.studenog 2018. učenici osmih razreda posjetili su Memorijalni centar „Lipa pamti“ pod vodstvom učiteljica Irene Franković, Vedrane Hrelja – Zupan i Dijane Muškardin, profesorice povijesti u SŠ Mate Blažine. Terenska je nastava  organizirana zajedno s Udrugom antifašističkih boraca Labinštine, OŠ Ivana Batelića, Raša i SŠ Mate Blažine.

Memorijalni centar Lipa pamti otvoren je u travnju 2015. godine, kao dislocirana zbirka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, na mjestu starog Spomen muzeja, a obnavljanjem muzeja obnavlja se i memorija na teško povijesno nasljeđe Lipe koja je 30. travnja 1944. u svega nekoliko sati izgubila 269 svojih stanovnika, 


[OPŠIRNIJE]Skypom do Japana
Administrator / datum: 26. 11. 2018. 11:11

U sklopu nastave geografije, učenici 6. razreda matične škole su u petak, 23. studenog putem Skypa uspostavili vezu s dalekim Japanom. Ni vremenska razlika od 6 sati ni jezik nisu bili preprka da učenici dobiju najosnovije informacije o toj dalekoj zemlji.

Putem Skypa učitelj Elvis Vickić ostvario je vezu s  hrvaticom Ernom iz Malog Lošinja koja već nekoliko godina živi i radi u Japanu...


[OPŠIRNIJE]Druga sjednica Vijeća učenika povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 12:54

Tematska sjednica Vijeća učenika povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održana je u ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Sjednici su nazočili predsjednici razrednih odjela od 1. - 8. razreda matične i područne škole, te voditeljice Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i knjižničarka Slađana Jukić. Učenici viših razreda trebali su osmisliti slogane koje potiču na pozitivno razmišljanje i zdravlje, dok su učenici nižih razreda svoje stavove o zdravom životu izražavali u obliku crteža. Napravljene uratke su učenici potom preslikavali na bijele majice, koje će se prezentirati u holu školu. Nastavlja se s planiranim aktivnostima u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2018. - natjecanje iz informatike
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:50

I ove godine Hrvatska je organizirala  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u trajanju od 12. - 16. studenog 2018. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Učenici naše škole sudjelovali su na tom natjecanju i to u kategoriji učenika 7. i 8.razreda - Matija Pajcur i Toni Vojić, te u kategoriji učenika 5. i 6. razreda – Carla Radović, David Radovac, Jonas Šumberac, Doni Žigant, Adel Čolić, Alen Ahmičević i Gregory Šumberac -  te su uspješno predstavljali našu školu pod vodstvom mentorice Erne Okanović, učiteljice informatike.

Učenici su za svoje sudjelovanje dobili prigodne diplome.


[OPŠIRNIJE]I prvašići znaju da je "Čarobno blago" u nama
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:16

Učenici prvog razreda matične škole bili su aktivni sudionici i suradnici radionice iz preventivnog ciklusa «Čarobno blago u meni» koju je održala pedagoginja škole Erna Okanović. U radionici je naglasak bio na tome da su moć slušanja i moć govorenja podjednako značajne.


[OPŠIRNIJE]I u mom gradu svjetli Vukovar
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 18:55

Kao i nekoliko proteklih godina unazad, i ove smo se godine poklonili žrtvama Vukovara, ali i svim ostalim žrtvama domovinskog rata. U spomen na sve poginule, zatočene i nestale povodom pada Vukovara, učenici i učitelji matične i područne škole zapalili su lampione ispred škole i minutom šutnje odali počast poginulima. Na satovima povijesti i satovima razrednika, učenici su se pobliže upoznali s događanjima iz 1991. godine i razaranjima koje je doživio grad Vukovar.

Neka se nikada više ne ponovi! 


[OPŠIRNIJE]Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - novi kurikulumi
Klara Švraka / datum: 16. 11. 2018. 11:00

Ministarsvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za uključivanje u E-savjetovanja  sa zainteresiranom javnošću. Objavljeni su nacrti kurikuluma nastavnih predmeta za osnovnu i srednju školu te međupredmetne teme. Savjetovanje je za javnost otvoreno od 15. studenog do 15. prosinca 2018.

Savjetovanja su dostupna na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard?StatusFilterId=&organizationFilterId=23&TextFilterValue=&WasOpenedDate=https://


[OPŠIRNIJE]Mali atletičari osvojili sedam medalja na Olimpijadi
Administrator / datum: 10. 11. 2018. 19:56

U petak, 9. studenog nastavljena su natjecanja na 11. Olimpijadi. Na gradskom stadionu u Labinu održana su natjecanja za niže uzraste i to u kategorijama: trčanje na 60 m dječaci i djevojčice, bacanje loptice dječaci i djevojčice, skok u dalj dhečaci i djevojčice,štafeta 4x50m dječaci i djevojčice.

Naši su mali atletičari osvojili čak sedam medalja od toga 1 zlatnu,  2 srebrne i 4 brončane medalje.

1. Zlatna medalja - Ella Tomanjik u skoku u dalj

2. Srebrna medalja: Majla Šumberac na 60 m (djevojčice) 

                                 Lovro Višnjić na 60 m (dječaci)

3. Brončana medalja: Maja Beganović - bacanje loptice (djevojčice)

                                    Dalen Kurpejović - skok u dalj (dječaci)

                                    Štefeta 4x50 m djevojčice

                                    Štafeta 4x50 m dječaci

Čestitke svim natjecateljima!

 

                                 


[OPŠIRNIJE]Četiri medalje u stolnom tenisu na školskoj Olimpijadi
Administrator / datum: 7. 11. 2018. 09:15

U utorak, 6. studenog nastavljena su natjecanja na školskoj Olimpijadi. U dvorani OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu u organizaciji TK Brovinje održalo se natjecanje u stolnom tenisu. Najuspješniji  su   bili učenici naše škole koji su osvojili četiri medalje: 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu.

Leo Bernaz i Josip Griparić, očekivano osvojili su prvo i drugo  mjesto pojedinačno u kategoriji dječaka i prvo mjesto u kategoriji parova. Njihov je uspjeh tim veći što su tek 4. razred.

U kategoriji djevojčica, Sara Bernaz, učenica 3. razreda postigla je izvanredan uspjeh osvojivši brončanu medalju.

 


[OPŠIRNIJE]Halloween u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 31. 10. 2018. 16:04

31. listopad dan je kad se u Velikoj Britaniji i SAD-u obilježava Halloween odnosno Noć vještica. Ulice i kuće ukrašene su paukovim mrežama, veselim i strašnim bundevam te razigranom djecom maskiranom u kostime poput strašnih duhova, vampira, vještica, crnih mačaka i sličnih koji obilaze kuće i stanove kako bi sakupili čim više slatkiša. Malo atmosfere Halloweena proširilo se


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige – književni susret s Bojanom Meandžijom
Administrator / datum: 28. 10. 2018. 14:03

U petak, 26. listopada, povodom Mjeseca hrvatske knjige (koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga) ugostili smo spisateljicu Bojanu Meandžiju koja je učenicima od 6. do 8. razreda predstavila svoj roman „Trči, ne čekaj me…“.


[OPŠIRNIJE]Otvorena 11. Olimpijada
Administrator / datum: 27. 10. 2018. 13:11

U četvrtak, 26. listopada s početkom u 10.30 sati u Sportskom centru Franko Mileta u Labinu otvorena je 11. Olimpijada osnovnih škola Labinštine.

Na Olimpijadi će svoje snage odmjeriti oko 400 osnovnoškolaca u raznim ekipnim sportovima (mali nogomet, rukomet, košarka i odbojka), stolnom tenisu i atletici.

Prvog dana odigrane su kvalifikacijske utakmice u rukometu za dječake i djevojčice.

Ekipa djevojčica naše škole izborila je plasman u polufinale i borit će se za brončanu medalju 12. studenog. 


[OPŠIRNIJE]Renatu u spomen
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 16:35

U srijedu, 24. listopada u školi je pripremljen program u spomen na Renata Percana, velikog umjetnika i slikara.

Programu su nazočili  učenici viših razreda te mnogi gosti među kojima su bili Regina Percan, slikareva supruga i bivša učiteljica škole, načelnik Općine Sv. Nedelja Gianvlado Klarić, Rina Miletić, labinska dijalektalna pjesnikinja, rodbina i prijatelji Renata Percana.

Na početku programa, ravnateljica škole, Klara Švraka, pozdravila je sve nazočne te se kratko osvrnula na život i djelo velikog umjetnika. 

Program je vodila Nina Miletić. Uz isječke iz Renatove autobiografije koje su čitali Doni Žigant i Nina Miletić, program su obogatile Frančeska Licul i Lucija Višković kazivajući svoje stihove na dijalektu.Poseban ton cjelokupnom programu dali su mladi glazbenici: Nino Kiršić na harmonici i Matija Pajcur na gitari. 

Program je mentorirala Suzana Cvijić Jeremić, učiteljica hrvatskog jezika.

 


[OPŠIRNIJE]Promjena termina popodnevnih informacija
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 12:15

Obavještavamo roditelje da će se popodnevne informacije u listopadu za matičnu školu umjesto u srijedu, 31. listopada održati u utorak, 30 listopada od 15.30 do 16.30 sati osim za 7. razred koje će biti u ponedjeljak, 29. listopada od 15.30 do 16.30.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 12:52

Učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole bili su u utorak, 23. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu.

POsjetili su Tehnički muzej  u kojem su vidjeli razne izume i stvari koje su ih oduševile od rudnika do modela starih automobila i izuma Nikole Tesle. 

U sklopu terenske nastave posjetili su i Hrvatsku radio televiziju, obišli studija u kojima se snimaju emisije. 

Najviše od svega, svidio im se Muzej iluzija 


[OPŠIRNIJE]„S knjigom kroz život“
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 10:44

Povodom Dana općine Sv. Nedelja, 16. listopada proveli smo mini – projekt pod nazivom „S knjigom kroz život“. U njemu su nesebično i s puno dobre volje sudjelovale učenice 5. razreda – Lamija, Kelly i Agata.


[OPŠIRNIJE]Prvaši na terenskoj nastavi u Labinu
Administrator / datum: 22. 10. 2018. 09:14

U četvrtak, 18. listopada, učenici 1. razreda OŠ „Vitomir Širola – Pajo“ i njezine Područne škole Martinski veselo su se uputili u Labin.

Plan je bio posjetiti Autobusni kolodvor, Tržnicu, novi Sportski centar „Franko Mileta“, Gradsku knjižnicu Labin i pekaru „Jedinstvo“.

Uspješno smo obišli sve te lokacije, puno toga naučili i naravno – lijepo se proveli.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan kravate
Administrator / datum: 19. 10. 2018. 08:00

Svjetski dan kravate tradicionalno se obilježava 18. listopada. Ove godine se održava  drugi po redu festival  koji se zove Dani kravate od 13.do 18. listopada u organizaciji Academie Cravatice.

          Naša škola se uključila u obilježavanje tog dana na razne načine. Učenici su imali cijeli dan kravate, vezali ih skidali, fotografirali se i cijela škola je bila u posebnom ozračju.Učenici trećeg razreda matične škole su čitali o povijesti kravate, pogledali prezentaciju te učili vezivati kravate.Učenici 4.razreda su razgovarali o povijesti nastanka kravate te upamtili ljubavnu priču vezanu za legendu o kravati.Slikali su uzorke kravate i napravili od naslikanih jednu veliku kravatu s kojom su se fotografirali na školskom igralištu.


[OPŠIRNIJE]Berba gljiva i predavanje o gljivama
Administrator / datum: 18. 10. 2018. 08:12

Povodom Dana općine Sv. Nedelja te izložbe gljiva udruge "Martinčica" ostvarena je suradnja između učenika naše škole i Udruge. Šestaši matične škole s učiteljem bprirode Miroslavom Gužvinscem su zajedno s članovima Udruge "Martinčica"  bili u berbi gljiva. Na taj su način iz prve ruke saznali kako se beru gljive, koje su gljiive jestive, a koje nisu te 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet farmi Drijade
Administrator / datum: 13. 10. 2018. 13:16

Kako bi obilježili Dan pješačenja te u sklopu projekta "Moj zavičaj" učenici od 1.- 4. razreda matične i područne škole posjetili su farmu "Drijade" u Šumberu. Povodom Dana životinja učenici su skupili novac koji su ovom prilikom  donirali za životinje na farmi. 

Važno je napomenuti da se sve životinje na ovoj farmi uzgajaju isključivo i samo radi mlijeka i jaja,  a ne radi mesa. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 11:32

Učenici 6. razreda Područne škole SV. Martin u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinca realizirali su izvanučioničku nastavu u suradnji s Udrugom Martinčica. Šetnjom kroz šumu na području sela Martinski i Ružići upoznavali su se s različitim gljivama, a posebno sa vrstama kojih sada ima u obilju. 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 11:21

Svim dragim učiteljima, bivšim, sadašnjim i budućima, ćestitamo Dan učitelja.

Učitelj zauvijek ostaje samo učenik!


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:51

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Policijska uprava, u suradnji s HAK-om već dugi niz godina poduzima razne preventivne aktivnosti, a sve s ciljem zaštite djece u prometu. 

U sklopu programa "Sigurnost u prometu" učenike prvog razreda 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:44

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se održava u prvom tjednu mjeseca listopada. Cilj manifestacije je promicanje dječjih prava,njihovog položaja u društvu i obitelji. U sklopu dječjeg tjedna učenici nižih razreda oslikali su kredama školsko igralište te na taj način skrenuli pozornost na sebe,na njihova prava te na razumijevanje i prihvaćanje dobrobiti sve djece. 


[OPŠIRNIJE]Osnivačka sjednica Vijeća učenika
Erna Okanović / datum: 25. 9. 2018. 11:01

Osnivačka sjednica Vijeća učenika održana je u ponedjeljak, 24.rujna 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Na sjednici su bili prisutni predsjednici razrednih odjela od 2.- 8. razreda matične i područne škole, voditeljica Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i ravnateljica škole profesorica Klara Švraka, koja je vodila osnivačku sjednicu.


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci
Administrator / datum: 18. 9. 2018. 10:52

U utorak, 24. rujna  održat će se roditeljski sastanci po sljedećem rasporedu:

16.00 sati za 8. razred matične škole- razrednica Vedrana Barić

17.00 sati za 5. razred matične škole - razrednica Suzana Cvijić Jeremić. Predavanje će održati pedagoginja Erna Okanović

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje HOD-a
Administrator / datum: 11. 9. 2018. 09:44

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Taj dan obilježili su učenici nižih razreda Matične škole, pod vodstvom učiteljica razredne nastave, obukavši bijelu  majicu „zastavu prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa...


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli prvašići
Administrator / datum: 6. 9. 2018. 11:38

Prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna priređen je svečani prijem naših prvašića. U 7.45 u holu škole svi učenici su gromoglasnim pljeskom pozdravili prvašiće i njihove roditelje i tako im zaželjeli dobrodošlicu u našu sretnu obitelj. Nakon toga je roditelje i prvašiće pozdravila ravnateljica škole Klara Švraka. Istaknula je kako je  polazak u školu jedan jako važan dan kako za učenike tako i za roditelje te svima zaželjela sretan polazak u školu i mnogo lijepih smješkića na početku...

 

U ovoj školskoj godini u 1. razred naše škole ukupno je upisano 10 prvašića (6 u matičnoj školi i 4 u područnoj školi).


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nove školske godine
Administrator / datum: 31. 8. 2018. 11:15

U ponedjeljak, 3. rujna počinje nastava u novoj školskoj godini.

Prvog dana nastava će biti organizirana za prva 3 sata do 10.10 nakon toga autobusi voze učenike kućama.

Prvašići dolaze u 7.45 i u matičnoj i u područnoj školi. Za njih će biti pripremljen kratak program, a nakon kratkog upoznavanja oni odlaze kući.

Produženi boravak počinje s radom u utorak, 4. rujna a školska kuhinja od srijede, 5. rujna. Stoga molimo učenike da do utorka obavijeste razrednike hoće li se hraniti u školi.

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine, puno uspjeha i dobrih ocjena. 

Posebnu dobrodošlicu želimo našim malobrojnim prvašićima!

Od ove školske godine u svim razrednim odjelima uvodi se E-dnevnik.

Veselimo se novom početku i novim izazovima.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o preuzimanju udžbenika za učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina
Klara Švraka / datum: 29. 8. 2018. 12:13

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će  udžbenike za školsku godinu 2018./2019. učenici preuzeti prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna.

Molimo da učenici donesu torbe kako bi mogli ponijeti knjige kući.


[OPŠIRNIJE]In memoriam Romildu Frađakomu
Klara Švraka / datum: 5. 8. 2018. 14:23

S tugom u srcu obavještavamo sve bivše učenike, sadašnje i bivše djelatnike škole da nas je u petak, 3. kolovoza zauvijek  napustio dugogodišnji učitelj i ravnatelj škole Romildo Frađakomo.

Romildo Frađakomo rođen je 30. prosinca 1940. u Plominu od oca  Josipa i majke Marije rođ. Zustović.  Imao je samo 4 godine, a sestra tek nekoliko mjeseci, kada im je otac nestao u Rusiji te je majka sama brinula o njemu i sestri s kojom je bio jako povezan. Sam je brinuo o majci želeći joj tako zahvaliti za sve što je ona njemu pružila da bi ga othranila i školovala.  Možda je upravo takvo teško djetinjstvo izgradilo Romilda onakvim kakvog smo ga svi poznavali.   

Prvih pet razreda osnovne škole završio je u talijanskoj školi....


[OPŠIRNIJE]Prijem za najuspješnije učenike
Administrator / datum: 9. 7. 2018. 17:17

U petak, 6. srpnja u prostoriji  vijećnice Općine Sv.Nedelja upriličen je prijem za najuspješnije učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Učenike i njihove mentore primila je zamjenica načelnika Irene Franković uručivši im bon od 500 kuna.

"Naša lokalna zajednica iznimno se ponosi svima vama i u vašem radu podržavat ćemo vas i dalje jer mladi su jedan od temelja ....


[OPŠIRNIJE]Prijem najuspješnijih učenika u šk.god. 2017./18.
Administrator / datum: 5. 7. 2018. 12:27

U petak, 6. srpnja u 10.00 sati u vijećnici Općine Sv.Nedelja održat će se primanje za  najuspješnije učenike i mentore OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina u šk.god. 2017./18.

Za prijem je Učiteljsko vijeće predložilo učenike koji su sudjelovali na županijskim ili višim natjecanjima i smotrama kao predstavnici škole, te učenici osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh.

 


[OPŠIRNIJE]MOJA PRVA KNJIGA - mjesto okupljanja lijepih i maštovitih dječjih priča
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 18:59

Moja prva knjiga državni je natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Učenica 3. razreda Nikolina Banišić i učenik 2. razreda Roman Fonović osvojili su Poticajne nagrade za svoje slikovnice “Šareni snjegović” i “Mali ribar”.

Slikovnice su učenici samostalno osmislili i ilustrirali te će zasluženo dobiti nagradu – po dvije slikovnice iz edicije “Moja prva knjiga”.

Također, učenici se najesen pozivaju na radionicu na kojoj će još jednom pokazati svoje slikarsko i literarno umijeće te uz pomoć stručnih suradnika udruge KAlibra raditi na poboljšanju svojih slikovnica.

Krajem rujna organizira se i završna svečanost – dodjela nagrada i priznanja autorima, mentorima i školama koju će pratiti bogat kulturni program.

Radovi ostalih učenika naše škole prijavljenih na natječaj koji su također iznimno lijepi i originalni bit će izloženi u listopadu ove godine povodom Dana škole.

Od srca čestitamo svim sudionicama natječaja  našim talentiranim i svestranim učenicima smiley!


[OPŠIRNIJE]HVALA I TEBI, 2018. – radionice za predškolce
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 17:21

U organizaciji udruge žena „Mendula“ i ove su se godine provele komunikacijsko-edukacijske radionice za predškolce. Radionice se uspješno provode već četvrtu godinu za redom, a nose naziv  „HIT – Hvala i tebi!“.

Na ovogodišnjim „HIT“ radionicama veselo su sudjelovali budući prvaši – Emanuel, Mia, Josip, Filip, Paola i Vito.

Čitali smo slikovnice, učili čarobne riječi, crtali na ploči, rješavali razne zadatke, igrali društvene igre i uz mnogo razgovora upoznali se međusobno i proveli lijepe trenutke zajedno.

Sada slijedi uživanje u ljetnim radostima, a najesen se vidimo u školi kako bi radoznale glavice i srca naučila još mnooogo toga smiley!

Slađana Jukić, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Super finale Croatian Makers robotičke lige u Zagrebu
Erna Okanović / datum: 21. 6. 2018. 10:20
Učenici s mentorima u Zagrebu

Ove školske godine u sklopu Informatičke grupe, kao izvannastavne aktivnosti,  u matičnoj školi djelovala je i robotika pod vodstvom mentora – učiteljice informatike Erne Okanović i učitelja tehničke kulture Morisa Peruška. Učenici su iskazali veliki interes za ovu aktivnost, te je njih 19 pohađalo i sudjelovalo u svim oblicima rada vezanim za robotiku. Uključivanjem škole u projekt Croatian Makers robotičke lige udruge IRIM škola je na posudbu dobila 5 mBot edukacijskih STEM robota, čija je ukupna vrijednost 3.263,00 kn. Udruga IRIM donira opremu za robotiku i automatike, te nove tehnologije općenito s ciljem razvijanja i promoviranja algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa u različitim nastavnim predmetima i izvannastavnim aktivnostima. Liga je prvenstveno edukacijska, pa tek onda natjecateljska, a da bi škole ostvarile pravo na trajno posjedovanje navedene opreme, trebalo je sudjelovati u minimalno 3 kola Lige sukladno pravilima.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o dopunskom radu
Administrator / datum: 19. 6. 2018. 08:48

Obavještavamo učenike da će se dopunski rad odvijati prema sljedećem rasporedu:

Matična škola:

20.06., 21.06., 26.06, 28.06. i 29 06.

8.00 - 9.30 - matematika - 7. razred

10.00 - 11. 30 - priroda i biologija - 5. i 7. razred

12.00 - 13.30 - matematika - 5. i 6. razred

Područna škola:

20.06., 21.06., 26.06., 27.06.,28.06. i 29.06 

9.00 - 10.30 - matematika


[OPŠIRNIJE]Priča o jednom razredu
Administrator / datum: 18. 6. 2018. 20:52

Četvrtaši matične škole ponovno su nas iznenadili svojom kreativnošću i zajedno sa svojom učiteljicom Andreom  izradili  prekrasnu slikovnicu kojom su opisali svoj put od prvog do četvrtog razreda. Slikovnica je izrađena u programu Mystorybook. Kako su se oprostili od nižih razreda pogledajte sami listajući slikovnicu.

Bravo četvrtaši!


[OPŠIRNIJE]Odlazi još jedna generacija osmaša
Administrator / datum: 17. 6. 2018. 20:32

Petak, 15. lipnja bio je zadnji dan nastave u osnovnoj školi za naše drage osmaše: Andreja, Tinu, Karla, Damira, Moiru, Lornu, Petru, Doroteu, Gloriju i Branka.

"Sve što je lijepo kratko traje, ali brate mili, ovo se odužilo" pisalo je na njihovim vedrim pink majicama. 

Veselo su se uprostili od svih svojih prijatelja iz škole i od učitelja. 


[OPŠIRNIJE]Ovako je izgledao zadnji dan nastave u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 6. 2018. 19:57

Danas je bio zadnji dan ove nastavne godine. Zaista ne bi bilo u redu da se on ni po čemu ne razlikuje od ostalih nastavnih dana. Tako su učenici naše područne škole posljednji dan nastave obilježili kratkom priredbom. Učenici viših razreda predstavili su se igrokazom koji je nastao kao kruna aktivnosti kojima su se bavili tijekom nastavne godine na satovima engleskog i hrvatskog jezika. Učenici su proučavali mitove i legende iz engleskog govornog područja te mitove i legende Istre.  Tako su našu školu danas posjetile vile koje su gradile Arenu, vampir Jure Grando, Loch Ness, divovi Veli Jože i  Finn McCool,  


[OPŠIRNIJE]Završna priredba učenika nižih razreda matične škole
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 20:02

U srijedu, 13. lipnja u holu škole učenici nižih razreda i produženog boravka priredili su za roditelje završnu priredbu na kojoj su pokazali svu raskoš talenata. Nastupili su svi učenici od prvog do trećeg razreda te pjesmom, plesom, glumom i rječju razveselili sve prisutne roditelje, djedove, bake, braću, sestre i sve koji su došli pogledati što se sve radilo tijekom školske godine.

Svaki se razred predstavio na svojstven način uz izvrsne najavljivače i voditelje. Kruna priredbe održala se na školskom igralištu gdje su svi učenici zaplesali koreografiju na pjesmu "Učka".

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija učeničkih radova o legendama
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 16:06

Učenici petog i šestog razreda su prezentirali aktivnosti koje su ostvarili u okviru proučavanja različitih legendi na satovima hrvatskog  i engleskog jezika. Istraživali su  legende iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Bile su tu legende o nastanku kravate koje su maštovito osmišljavali i stvarali učenici petog razreda, legende o Valentinovu koje su upotpunili s vlastitim pjesničkim izričajem. Proučavale su se legende o nastanku  Arene u Puli, priča o Veroniki Celjskoj, o Beli IV., Lici i Krbavi i Marcu Polu. Zanimljive su bile i legende 


[OPŠIRNIJE]Posjet policijskih službenika PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:03

Policijski su službenici 13. lipnja učenicima od prvog do osmog razreda PŠ Sv. Martin održali edukativno predavanje. 
Predavanjem na temu „Sigurnost cestovnog prometa“ i „Biciklom u prometu“, sukladno dobi i uzrastu, kroz razgovor, policijska službenica upoznala je učenike s opasnostima u cestovnom prometu, odnosno temeljnim pravilima ponašanja u prometu.
Učenici su slušali o: vožnji bicikla, stjecanju prava na upravljanje biciklom, korištenju zaštitne kacige, prometu pješaka te sankcijama koje slijede za određene prekršaje.
Održana je demonstracija vožnje u pijanom stanju. Uz pomoć nekoliko tipova `pijanih naočala`, koja simuliraju stanje alkoholiziranosti, učenici su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Dino park
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:00

Učenici prvog i drugog razreda matične i područne škole 11. lipnja posjetili su Dinopark u Funtani. Uz stručno vodstvo prošetali su drvenim stazama, okruženi pokretnim maketama dinosaurusa u pravoj veličini te poslušali, pogledali i dodirnuli ostatke gotovo zaboravljene ere. Prekrasna istarska šuma i krški krajolik dali su dodatni začin ovoj uzbudljivoj prapovijesnoj avanturi u kojoj su uživali učenici i njihove učiteljice. 
Kao dodatno veselje, učenici su u Dinoparku koristili niz zabavnih sadržaja koji su upotpunili cjelokupni doživljaj.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vraćanju udžbenika
Administrator / datum: 13. 6. 2018. 13:52

Poštovani roditelji,

Općina Sv.Nedelja dostavila je školi upute o vraćanju udžebenika koju citiramo u cijelosti:

Svjesni skupoće kako udžbenika tako i ostale opreme za školovanje djece Općina
Sveta Nedelja će i ove školske godine osigurati da svako dijete, s prebivalištem na
području Općine Sveta Nedelja, dobije u cijelosti besplatne udžbenike, a sredstva za
tu namjenu osigurana su u proračunu Općine Sveta Nedelja.

Obavještavaju se roditelji učenika osnovnih škola, a koji su u školskoj 2017.12018.
godini ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika da iste vrate, sve kako bi ostvarili
pravo na udžbenike za školsku 2018.12019. godinu.

Učenici koji vrate korištene knjige ostvariti će pravo na financiranje udžbenika u 100  
iznosu (djelomično će dobiti već korištene udžbenike, a djelomično će im se financirati
udžbenici nabavkom u Istarskim knjižarama).

Učenici od 5. - 8. razreda osnovnih škola, koji ne vrate knjige ostvariti će pravo na
iznos od 500,00 kuna po učeniku za nabavku udžbenika i to u Istarskim knjižarama.

Nabavka knjiga putem drugih dobavljača neće se refundirati.

Besplatni prošlogodišnji udžbenici se vraćaju zadnji dan nastave, u osnovnoj školi
"Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina, u periodu od 08,00 - 12,00 sati.

Molimo sve učenike da kompletiraju udžbenike te da na kompletu naznače ime
prezime te razred.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne nejasnoće mole se roditelji da se obrate Općini
Sveta Nedelja na broj telefona 865-631 (Munirka Podobnik).


[OPŠIRNIJE]Nino Kiršić osvojio 2. mjesto u finalu boćanja
Administrator / datum: 8. 6. 2018. 11:49

U četvrtak, 7.lipnja u Boćarskom domu "Aleksandar Anzur" u Pazinu održano je finale županijskog projekta "Boćajmo u školi" kojeg organizira Istarski boćarski savez. Sudjelovali su najbolji učenici iz 11 istarskih škola koji su izborili finale nakon održanih školskih natjecanja.

I djevojčice i dječaci natjecali su se u dvije kategorije: bližanju i gađanju cilja.

Nakon svih zbrojenih rezultata, Nino Kiršić, učenik 4. razreda OŠ "Vitomir Širola-Pajo" osvojio je 2. mjesto u kategoriji dječaka, a time i pravo besplatnog sudjelovanja u ljetnom kampu kojeg organizira Istarski boćarski savez.

Ostali članovi ekipe bili su: Dino Franjić (3. razred), Ani Poldrugovac  (3.razred) i Viktoria Pekas (4.razred).

Bravo Nino!


[OPŠIRNIJE]Upis u 1. razred šk.god. 2018./19.
Klara Švraka / datum: 5. 6. 2018. 11:15

                                                              

                                             REPUBLIKA  HRVATSKA

                         URED DRŽAVNE UPRAVE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

                                    Služba za opću upravu i društvene djelatnosti

                                                            ISPOSTAVA  LABIN

                                                                P  O  Z  I  V

         za upis djece u prvi razred osnovne škole  

                                                           P  o  z  i  v  a  j  u      s  e

       roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u

školskoj godini 2018./2019.  da upišu dijete u pripadajuću školu

         Vrijeme upisa :   od 12.  lipnja do  14. lipnja 2018. godine  od  9.00 do 12.00 sati

                

                           


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak - upisi u srednju školu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 10:36

U utorak, 5. lipnja s početkom u 16.30 sati održat će se roditeljski sastanak za osmaše u svezi upisa u srednju školu. Sastanku će nazočiti razrednice  Suzana Cvijić Jeremić  i Marina Hrvatin, pedagoginja škole Erna Okanović te ravnatelj SŠ Mate Blažine iz Labina g. Čedomir Ružić..


[OPŠIRNIJE]Smiljan, Kuterevi i Senj - petaši i šestaši na izletu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 08:22

U petak 25. svibnja učenici 5. i 6. razreda MŠ i PŠ bili su na jednodnevnom izletu u Smiljanu, Kuterevu i Senju sa svojim razrednicama.

U Smiljanu su posjetili Memorijalni centar „Nikola Tesla“, Teslinu rodnu kuću te su se, uz stručno vodstvo, upoznali s brojnim Teslinim izumima. Učenicima se veoma svidio park sa spravama za vježbanje, koji je u sklopu Centra. Nakon Smiljana, sljedeća destinacija bilo je utočište medvjeda u


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Administrator / datum: 28. 5. 2018. 13:42

Dragi osmaši,

na portalu www.upisi.hr   možete pronaći sve informacije o prijavama i upisima u srednju školu za školsku godinu 2018./2019.

Prijave u sustav započele su u petak, 25. svibnja iza 12.oo sati.

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava trećaša i četvrtaša
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 13:12

Učenici trećeg i četvrtog razreda matične i područne škole su u ponedjeljak, 21.svibnja 2018. godine bili na izletu u Višnjanu i Rovinju.

 U Višnjanu su poslušali predavanje o Sunčevom sustavu prilagođeno njihovoj dobi te obišli Zvjezdarnicu gdje su imali priliku gledati Sunce posebnim teleskopom za tu namjenu. Od svega ih je najviše oduševio veliki teleskop za gledanje malih svemirskih tijela.

Nakon Višnjana, učenici su posjetili Rovinj. Prošetali su ulicama staroga grada do crkve Sv. Eufemije, a zatim su fakultativno razgledali akvarij s jadranskim ribama koji ih se posebno dojmio.

Na posljetku je slijedio obilazak Mini Croatie pokraj Rovinja u kojem su imali priliku da na jednom mjestu razgledaju sve prirodne i kulturno-povijesne ljepote Republike Hrvatske.

Kako su svi posjeti bili tematski vezani uz sadržaje koje učenici uče u školi, bila je to izvrsna prilika da se podsjete svega što su učili ove godine, ali i uživo vide sve spomenuto. Učenici su se iskazali u svom znanju, ali i lijepom ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 09:51

Učenici 6.razreda matične Osnovne škole "Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinec, te u suradnji s članovima udruge "Martinčica" realizirali su izvan učioničku nastavu na području općine Sv. Nedelja.

Učenici su većinu samoniklog bilja prepoznali, dok su ih članovi udruge detaljnije upoznali s načinom prikupljanja biljaka te mogućnošću njihovog iskorištavanja u različite korisne svrhe.

 


[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik, Ani Poldrugovac i Agata Miletić Lupetin izborile finale Erste Plave lige!
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:49

 

U subotu, 18. svibnja na stadionu Uljanika u Puli održane su kvalifikacije Erste Plave lige za Istarsku županiju. Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, 


[OPŠIRNIJE]Osmaši u Vukovaru
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:08

Osmaši naše škole su od 17. do 19. svibnja boravili u gradu Vukovaru. Vukovar su posjetili u sklopu terenske nastave namijenjene svim osmašima Hrvatske. Cilj terenske nastave je upoznavanje s Domovinskim ratom na mjestu događaja, kako bi učenici što bolje mogli shvatiti važnost tog povijesnog događaja. U prvom dijelu terenske nastave...


[OPŠIRNIJE]Boćajmo u školi
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 11:34

Boćajmo u školi', projekt Istarskog boćarskog saveza koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, ove će godine proslaviti svoj prvi mali jubilej, petu godišnjicu aktivnosti a nova sezona započela je u srijedu 16. svibnja , najprije u OŠ Matije Vlačića u Labinu, a zatim u OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole.

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Pomorske škole Bakar
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 08:48

U srijedu, 16. svibnja učenicima 7. i 8. razreda prezentirana je Pomorska škola iz Bakra. Profesori tamošnje škole predstavili su programe koje škola nudi, a govorili su i o uspjesima pomoraca koji su završili tu školu i sada plove svjetskim morima. Učenicima je predavanje bilo veoma zanimljivo i interesantno.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 5. 2018. 11:02

Povodom Majčinog dana, učenici nižih razreda PŠ Sv. Martin, 15. svibnja organizirali su priredbu te na taj način razveselili sve prisutne mame. Priredbu je vodila učenica četvrtog razreda Katarina Načinović. ..

Učenici su svojim trudom i veselim nastupima 


[OPŠIRNIJE]POHVALA
Klara Švraka / datum: 30. 4. 2018. 11:13

Dragim sedmašima i osmašima, koji su od 25. do 28. travnja boravili na višednevnoj ekskurziji u Južnoj Dalmaciji, upućujem sve pohvale za njihovo ponašanje tijekom izleta što uključuje boravak u hotelu, u restoranima, za vrijeme obilazaka  i na samom putovanju. 

Izuzetno sam ponosna što ste svojim ponašanjem doprinijeli ugledu škole i opravdali naša očekivanja.

Još jednom, veliko vam HVALA

                                                                                        Ravnateljica škole:

                                                                                         Klara Švraka, prof.

 


[OPŠIRNIJE]Višednevna ekskurzija do Dubrovnika
Administrator / datum: 30. 4. 2018. 09:02

Od  25. do 28. travnja sedmaši i osmaši naše škole bili su na učeničkoj ekskurziji. Posjetili su južnu Dalmaciju. Ekskurzija je započela već u autobusu uz druženje, pjevanje i zabavljanje. Prvi dan učenici su posjetili Šibenik i Split. Prošetali su dalmatinskim uličicama, uživali u vrijednim kulturnim spomenicima, kao i u moru i suncu koji su nam bili vjerni suputnici tijekom cijelog putovanja. Obožavatelji nogometa uživali su u posjetu Poljudu, gdje su saznali ponešto o povijesti slavnoga splitskoga kluba „Hajduk“. Smješteni smo bili u hotelu u Neumu pa je i Bosna nakratko bila naš dom u kojemu smo se osjećali veoma ugodno....


[OPŠIRNIJE]Eko-art centra EIA – izlet učenika
Administrator / datum: 29. 4. 2018. 09:49

Petak, 20. travnja, učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole „Vitomir Širola-Pajo“ i njezine Područne škole Martinski proveli su u jednom posebno opuštajućem i inspirativnom mjestu – Eko-art selu „Eia“ koje se nalazi nedaleko Bala.


[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša SŠ Mate Blažina Labin
Erna Okanović / datum: 27. 4. 2018. 10:50

U utorak 17. travanja 2018. učenici osmih razreda područne i matične škole su u pratnji razrednica i pedagoginje škole posjetili SŠ Mate Blažine u Labinu u sklopu Dana otvorenih vrata SŠMB-a.

Pod stručnim vodstvom profesora i stručnih suradnika srednje škole, 


[OPŠIRNIJE]Problemi u prijevozu učenika
Administrator / datum: 27. 4. 2018. 08:46

S obzirom na učestalo kašnjenje školskih autobusa zatražili smo pojašnjenje od ugovornog prijevoznika Autotransa i dobili sljedeći odgovor:

Poštovani,

Posljednjih 5 dana došlo je do kašnjenja autobusa na prvi sat nastave zbog tehničkih problema.

Izvinjavamo se i zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Adriano Cvečić

Rukovoditelj

PJ Labin


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 25. 4. 2018. 11:29

U ponedjeljak 23.4.2018. u OŠ "Vitomir Širola - Pajo" obilježen je Dan planeta Zemlje. Učenici 5. i 8. razreda matične škole Nedešćina na satovima prirode i biologije educirali su se o različitim načinima recikliranja otpada te su pogledali animirani film "Čovjek - eko priča".

 

[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik uspješna na Krosu Sportskih novosti
Administrator / datum: 23. 4. 2018. 11:33

U subotu je na zagrebačkom Bundeku održan 35. Kros Sportskih novosti, Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi. Oko 4 000 učenika i studenata trčalo je na jednoj od najmasovnijih sportskih priredbi u Hrvatskoj.  Naša škola imala je i svog predstavnika. Kelly Tomanjik, učenica četvrtog razreda MŠ je u konkurenciji 72. učenice osvojila odlično deveto mjesto te joj ovim putem čestitamo na rezultatu.


[OPŠIRNIJE]Prvašići iz PŠ obilježili Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 13:00

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.  Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje,  


[OPŠIRNIJE]Planinarenje zavičajem
Administrator / datum: 19. 4. 2018. 09:50

U srijedu, 18. travnja učenici viših razreda matične i područne škole, pod vodstvom učitelja geografije i zaljubljenika u prirodu, Elvisa Vickića, planinarili su Ćićarijom,najsjevernijim dijelom Istre.

Učenici su u pratnji još četiri učitelja planinarili planinarskom rutom koja vodi od sela Račja Vas preko vrha Gomila (Vršići) i spušta se "stazom božura" do Trstenika i koja je dio  Istarskog planinarskog puta (IPP) koji prolazi najsjevernijim dijelom naše županije.

 

 


[OPŠIRNIJE]3. sjednica Vijeća učenika – obilježavanje Dana darovitih učenika
Erna Okanović / datum: 17. 4. 2018. 12:59

Ove godine obilježili smo Dan darovitih učenika u utorak, 27. ožujka 2018. kada smo na Vijeću učenika naše škole ugostili Leticiju Trinasjtić, učenicu 4. OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, PŠ Kature. Leticija je nadarena crtačica i iza sebe ima ilustrirane tri slikovnice pisane na dijalektu (čija je autorica Miranda Škalamera Verbanac). Prvu slikovnicu („Lesica Tancunica i Domicine kokoši“) ilustrirala je kada je pohađala 1. razred. Leticija nam je pokazala sve slikovnice čije 


[OPŠIRNIJE]22. ožujka - Svjetski dan voda
Administrator / datum: 23. 3. 2018. 08:45
Učenici 6.razreda PŠ Martinski na satu prirode zajedno sa svojim učiteljem Gužvinec Miroslavom obilježili su "Svjetski dan voda".
Razgovorom i izradom plakata ukazali su na važnost vode za život i njezinu zaštitu i očuvanje...

[OPŠIRNIJE]Obilježeni Dan šuma i Dan sindroma Down
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 08:25

21. ožujka obilježava se prvi dan proljeća, Dan šuma te Dan osoba s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa učenici prvog razreda PŠ Sv. Martin danas su pokazali podršku borbi osoba s Down sindromom ..


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši gostovali na TV Istri
Administrator / datum: 21. 3. 2018. 08:17

Četvrtaši Viktor, Mai, Alana, Lana i Nardi zajedno s učeiteljicom informatike Ernom Okanović u utorak, 20. ožujka gostovali su na TV Istri u emisiji Šareni svijet. Tema je bila Edukacija o sigurnosti na internetu. Ispričali su što su sve radili na radionicama koje je vodila učiteljica informatike, što su sve naučili i kako se treba ponašati na internetu kako bi bili što sigurniji.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici:

http://www.tvistra.hr/sareni-svijet-gradsko-drustvo-crvenog-kriza-labin-os-vitomir-sirola-pajo-nedescina-20-3-2018/


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Predupis djece u 1. razred
Administrator / datum: 14. 1. 2019. 10:42

Predupis djece u 1. razred vršit će se od 21. do 23. siječnja 2019. u tajništvu škole od 8.00 do 12.00 sati.

Školski obveznici su djeca koja su u periodu od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. navršila šest godina kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Predupis se vrši u tajništvu škole najbliže mjestu prebivališta ili boravišta odnosno upisnom području.

Za dijete koje do 1. travnja 2019. ne navrši šest godina života, roditelj odnosno skrbnik može podnijeti pisani zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Labin, Titov trg 11.

Po izvršenom predupisu odnosno podnijetom zahtjevuza prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred OŠ, roditelj odnosno skrbnik dobit će poziv za pregled djeteta, a nakon pregleda poziv s obavijeti o uvjetima i vremenu upisa. 


[OPŠIRNIJE]I ove godine uspješna "Zimska praznionica"
Administrator / datum: 12. 1. 2019. 15:37

I ove školske godine su u periodu od 10. do 14. siječnja 2019 godine u našoj školi održane radionice u okviru projekta „Zimske praznionice“. Radionice se već treću godinu zaredom održavaju u zadnjem tjednu zimskih praznika za one učenike koji te praznike provode kod kuće, a sve s ciljem kako bi im omogućili što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Ove godine je učenicima bilo ponuđeno čak 17 različitih edukativno kreativnih  radionica koje su osmislili učitelji razredne i predmetne nastave od koji je realizirano njih 8 u koje se uključilo  40-ak učenika.


[OPŠIRNIJE]Zimska praznionica
Administrator / datum: 2. 1. 2019. 16:23

I ove smo  školske godine za naše učenike, koji  zimske praznike provode kod kuće, osmislili niz radionica kako bi ih potaknuli na kreativno provođenje slobodnog vremena i na druženje izvan školskih obveza.

Za tu su prigodu osmišljene radionice koje će provoditi učeitelji u matičnoj i područnoj školi u periodu od ponedjeljka, 7. siječnja do četvrtka, 10. siječnja prema unaprijed dogovorenom rasporedu. 

Učitelji su ove godine ponudili čak 17 različitih radionica: od likovne, plesne, sportske, ručnog rada, pisanja priča, geoekspedicije,  do recikliranja informatičkog otpada,  mikroskopiranja, dekupaža  i zabavnih matematičkih i jezičnih radionica. Učenici se mogu uključiti u radionice po želji, a budući se održavaju u različito vrijeme mogu se uključiti u više radionica u istom danu i tako provesti kvalitetno slobodno vrijeme. 

Raspored održavanja radionica možete pronaći u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Administrator / datum: 28. 12. 2018. 16:16

Svim našim čitateljima, učenicima i roditeljima želimo sretnu i uspješnu novu 2019. godinu, punu lijepih i radosnih trenutaka.

Neka nam svima bude vesela i sretna!


[OPŠIRNIJE]Božićna čarolija u PŠ Sv.Martin
Klara Švraka / datum: 19. 12. 2018. 19:03

U utorak 18. prosinca bila je posebna večer u Sv. Martinu. Naime, Društveni  dom posjetio je Djed Mraz kako bi darivao dobru dječicu. Učenici naše škole pobrinuli su se kako bi se Djedica i gosti osjećali ugodno te su pripremili kratak program. U božićno raspoloženje uveli su  nas prvašići i drugašice Matične škole svojim veselim plesom uz pjesmu Christmas time. Sa snjegovićem, tim bijelim i pomalo čudnim likom, 


[OPŠIRNIJE]Uspjeh učenika na natječaju „Moja prva knjiga“
Klara Švraka / datum: 14. 12. 2018. 11:16

„Zimska praznionica“, program koji se provodi u našoj školi, osim što učenicima pruža priliku da svoje zimske praznike provedu sudjelujući u raznovrsnim radionicama pokazao se i kao prilika da za svoj trud budu i nagrađeni.

Radionice osmišljavaju i provode učitelji i stručni suradnici škole. Tematski su vrlo raznolike pa se na taj način uspješno pokrivaju interesi učenika.

U školskoj je knjižnici na prošlogodišnjoj „Zimskoj praznionici“ provedena likovno-literarna radionica „Moja prva knjiga“ na kojoj su učenici osmišljavali i ilustrirali vlastite slikovnice. Zanimanje učenika bilo je veliko, a same radionice protekle su u kreativnom i vedrom okruženju. Učenički radovi su po završetku poslani na natječaj koji organizira udruga za promicanje kulture čitanja “KAlibra”.

Na natječaj je prijavljeno više od 700 radova. Iz naše škole nagrađeno je dvoje učenika – učenica 4. razreda Nikolina Banišić za slikovnicu „Šareni snjegović“ o dogodovštinama snjegovića koji je uz pomoć duge ostvario svoju želju i postao šaren te učenik 3. razreda Roman Fonović sa slikovnicom „Mali ribar“ o zgodama i nezgodama dječaka koji živi u malom ribarskom selu.

Učenici su za svoj trud dobili diplome te su nagrađeni i knjigama. Slikovnice se može pogledati u priloženom pdf-formatu.


[OPŠIRNIJE]Uspjeh mladih likovnjakinja 6. razreda
Administrator / datum: 12. 12. 2018. 09:02

Na likovnom natječaju kojeg je organizirao Zdravi grad Poreč pod nazivom "Moj izbor je zdrav život" uključili su se i učenici naše škole pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Narcise Škopac.

Nagrađen je rad Lamije Ramić,a izloženi su i radovi Inaye Hevešević, Marte Vukčević i Nine Miletić.

Nagrađeni rad bit će otisnut na dopisnicama.

Bravo za učenice i mentoricu!


[OPŠIRNIJE]Projekt „Naša mala knjižnica“
Klara Švraka / datum: 12. 12. 2018. 08:50

Ove godine školska knjižnica uključila se u međunarodni projekt „Naša mala knjižnica“ kojem je osnovni cilj poticanje kritičkog čitanja među djecom odnosno poticanje čitanja među mladima.

Projekt uključuje radionice koje se temelje na šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske, a koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina.

U projekt su uključeni učenici od 1. do 5. razreda naše škole.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 12:02

U ponedjeljak, 10. prosinca su učenici prvih razreda matične i područne škole u sklopu projekta "Školski medni dan" sufinanciranog od strane Ministarstva poljoprivrede dobili svoje pakete s medom i promotivnim materijalom o važnosti konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani.

Uz staklenku meda učenici su u prigodnoj vrećici dobili i edukativnu slikovnicu i letak.

Iako je podjela bila planirana u petak, 7. prosinca na dan Sv.Ambrozija, zaštitnika pčelara, zbog terenske nastave je odgođena za ponedjeljak.

Školskim mednim danom financirala se nabava meda zapakiranog po pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ''nacionalnu staklenku za med'' od 370 ml za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. 


[OPŠIRNIJE]Učenici nižih razreda na terenskoj nastavi u Puli
Klara Švraka / datum: 11. 12. 2018. 11:46

U petak, 7. prosinca, učenici nižih razreda Matične i Područne škole popunili su 2 autobusa i veselo se zaputili u Pulu. Čekala nas je izvedba predstave „Plava boja snijega“ u Teatru Naranča te posjet Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.


[OPŠIRNIJE]David Radovac među 10% najboljih u kategoriji KiloDabar na natjecanju Dabar 2018
Erna Okanović / datum: 7. 12. 2018. 10:11

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar"  na CARNet-ovom sustavu Loomen i to u kategoriji učenika 5. i 6., te 7. i 8. razreda - KiloDabar i MegaDabar. Natjecanje je trajalo od 12. - 16. studenog i nakon obrade svih rezultata  učenik 6. razreda David Radovac ušao je u 10% najboljih rezultata u državi. Pripremu i organizaciju natjecanja u školi vodila je učiteljica informatike Erna Okanović.

Učeniku je za ostvareni rezultat dodijeljena i posebna diplome.

Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

Čestitke učeniku i njegovoj mentorici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]"Durica"
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 07:57

Učenici petih i šestih razreda bili su u petak, 30. studenog u Rijeci . Pogledali su predstavu „Durica- Male ljubavi“ u HNK  Ivana pl. Zajca koje je izvelo Gradsko kazalište Žar .

Predstava je uprizorenje stripa legendarnog hrvatskog autora Ivice Bednjanca objavljivanog u časopisu Smib. Riječ je o djevojčici Durici koja se stalno duri i njezinim prijateljima Bibiju i Leli.

Durica, Bibi i Lela upravo su krenuli u prvi razred. Uče zbrajati, oduzimati, standardni hrvatski jezik, čitati i pisati. Durica će usput naučiti da je u maminim prevelikim cipelama na petu nezgodno 


[OPŠIRNIJE]Slikovnice iz vrećice
Klara Švraka / datum: 28. 11. 2018. 12:04

Članovi grupe „Mali knjižničari“ zna se, vole čitati knjige J. Posebno su nam svima drage slikovnice pa smo ih odlučili predstaviti jedni drugima na zanimljiv način.

Učenici su odabrali slikovnice za čitanje, a nakon što su ih pročitali sami su im ilustrirali naslovnice. Zadatak je bio da odrede mjesto i vrijeme radnje, glavne likove i najdraži dio priče te njime ukrase papirnate vrećice. U vrećicu su zatim stavili slikovnice, ali i ono najvažnije – svaki je učenik na temelju pročitanog izradio jedan predmet koji je važan za priču.


[OPŠIRNIJE]Posjet memorijalnom centru "LIpa pamti"
Administrator / datum: 27. 11. 2018. 10:52

Dana 26.studenog 2018. učenici osmih razreda posjetili su Memorijalni centar „Lipa pamti“ pod vodstvom učiteljica Irene Franković, Vedrane Hrelja – Zupan i Dijane Muškardin, profesorice povijesti u SŠ Mate Blažine. Terenska je nastava  organizirana zajedno s Udrugom antifašističkih boraca Labinštine, OŠ Ivana Batelića, Raša i SŠ Mate Blažine.

Memorijalni centar Lipa pamti otvoren je u travnju 2015. godine, kao dislocirana zbirka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, na mjestu starog Spomen muzeja, a obnavljanjem muzeja obnavlja se i memorija na teško povijesno nasljeđe Lipe koja je 30. travnja 1944. u svega nekoliko sati izgubila 269 svojih stanovnika, 


[OPŠIRNIJE]Skypom do Japana
Administrator / datum: 26. 11. 2018. 11:11

U sklopu nastave geografije, učenici 6. razreda matične škole su u petak, 23. studenog putem Skypa uspostavili vezu s dalekim Japanom. Ni vremenska razlika od 6 sati ni jezik nisu bili preprka da učenici dobiju najosnovije informacije o toj dalekoj zemlji.

Putem Skypa učitelj Elvis Vickić ostvario je vezu s  hrvaticom Ernom iz Malog Lošinja koja već nekoliko godina živi i radi u Japanu...


[OPŠIRNIJE]Druga sjednica Vijeća učenika povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 12:54

Tematska sjednica Vijeća učenika povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održana je u ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Sjednici su nazočili predsjednici razrednih odjela od 1. - 8. razreda matične i područne škole, te voditeljice Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i knjižničarka Slađana Jukić. Učenici viših razreda trebali su osmisliti slogane koje potiču na pozitivno razmišljanje i zdravlje, dok su učenici nižih razreda svoje stavove o zdravom životu izražavali u obliku crteža. Napravljene uratke su učenici potom preslikavali na bijele majice, koje će se prezentirati u holu školu. Nastavlja se s planiranim aktivnostima u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2018. - natjecanje iz informatike
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:50

I ove godine Hrvatska je organizirala  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u trajanju od 12. - 16. studenog 2018. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Učenici naše škole sudjelovali su na tom natjecanju i to u kategoriji učenika 7. i 8.razreda - Matija Pajcur i Toni Vojić, te u kategoriji učenika 5. i 6. razreda – Carla Radović, David Radovac, Jonas Šumberac, Doni Žigant, Adel Čolić, Alen Ahmičević i Gregory Šumberac -  te su uspješno predstavljali našu školu pod vodstvom mentorice Erne Okanović, učiteljice informatike.

Učenici su za svoje sudjelovanje dobili prigodne diplome.


[OPŠIRNIJE]I prvašići znaju da je "Čarobno blago" u nama
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:16

Učenici prvog razreda matične škole bili su aktivni sudionici i suradnici radionice iz preventivnog ciklusa «Čarobno blago u meni» koju je održala pedagoginja škole Erna Okanović. U radionici je naglasak bio na tome da su moć slušanja i moć govorenja podjednako značajne.


[OPŠIRNIJE]I u mom gradu svjetli Vukovar
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 18:55

Kao i nekoliko proteklih godina unazad, i ove smo se godine poklonili žrtvama Vukovara, ali i svim ostalim žrtvama domovinskog rata. U spomen na sve poginule, zatočene i nestale povodom pada Vukovara, učenici i učitelji matične i područne škole zapalili su lampione ispred škole i minutom šutnje odali počast poginulima. Na satovima povijesti i satovima razrednika, učenici su se pobliže upoznali s događanjima iz 1991. godine i razaranjima koje je doživio grad Vukovar.

Neka se nikada više ne ponovi! 


[OPŠIRNIJE]Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - novi kurikulumi
Klara Švraka / datum: 16. 11. 2018. 11:00

Ministarsvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za uključivanje u E-savjetovanja  sa zainteresiranom javnošću. Objavljeni su nacrti kurikuluma nastavnih predmeta za osnovnu i srednju školu te međupredmetne teme. Savjetovanje je za javnost otvoreno od 15. studenog do 15. prosinca 2018.

Savjetovanja su dostupna na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard?StatusFilterId=&organizationFilterId=23&TextFilterValue=&WasOpenedDate=https://


[OPŠIRNIJE]Mali atletičari osvojili sedam medalja na Olimpijadi
Administrator / datum: 10. 11. 2018. 19:56

U petak, 9. studenog nastavljena su natjecanja na 11. Olimpijadi. Na gradskom stadionu u Labinu održana su natjecanja za niže uzraste i to u kategorijama: trčanje na 60 m dječaci i djevojčice, bacanje loptice dječaci i djevojčice, skok u dalj dhečaci i djevojčice,štafeta 4x50m dječaci i djevojčice.

Naši su mali atletičari osvojili čak sedam medalja od toga 1 zlatnu,  2 srebrne i 4 brončane medalje.

1. Zlatna medalja - Ella Tomanjik u skoku u dalj

2. Srebrna medalja: Majla Šumberac na 60 m (djevojčice) 

                                 Lovro Višnjić na 60 m (dječaci)

3. Brončana medalja: Maja Beganović - bacanje loptice (djevojčice)

                                    Dalen Kurpejović - skok u dalj (dječaci)

                                    Štefeta 4x50 m djevojčice

                                    Štafeta 4x50 m dječaci

Čestitke svim natjecateljima!

 

                                 


[OPŠIRNIJE]Četiri medalje u stolnom tenisu na školskoj Olimpijadi
Administrator / datum: 7. 11. 2018. 09:15

U utorak, 6. studenog nastavljena su natjecanja na školskoj Olimpijadi. U dvorani OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu u organizaciji TK Brovinje održalo se natjecanje u stolnom tenisu. Najuspješniji  su   bili učenici naše škole koji su osvojili četiri medalje: 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu.

Leo Bernaz i Josip Griparić, očekivano osvojili su prvo i drugo  mjesto pojedinačno u kategoriji dječaka i prvo mjesto u kategoriji parova. Njihov je uspjeh tim veći što su tek 4. razred.

U kategoriji djevojčica, Sara Bernaz, učenica 3. razreda postigla je izvanredan uspjeh osvojivši brončanu medalju.

 


[OPŠIRNIJE]Halloween u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 31. 10. 2018. 16:04

31. listopad dan je kad se u Velikoj Britaniji i SAD-u obilježava Halloween odnosno Noć vještica. Ulice i kuće ukrašene su paukovim mrežama, veselim i strašnim bundevam te razigranom djecom maskiranom u kostime poput strašnih duhova, vampira, vještica, crnih mačaka i sličnih koji obilaze kuće i stanove kako bi sakupili čim više slatkiša. Malo atmosfere Halloweena proširilo se


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige – književni susret s Bojanom Meandžijom
Administrator / datum: 28. 10. 2018. 14:03

U petak, 26. listopada, povodom Mjeseca hrvatske knjige (koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga) ugostili smo spisateljicu Bojanu Meandžiju koja je učenicima od 6. do 8. razreda predstavila svoj roman „Trči, ne čekaj me…“.


[OPŠIRNIJE]Otvorena 11. Olimpijada
Administrator / datum: 27. 10. 2018. 13:11

U četvrtak, 26. listopada s početkom u 10.30 sati u Sportskom centru Franko Mileta u Labinu otvorena je 11. Olimpijada osnovnih škola Labinštine.

Na Olimpijadi će svoje snage odmjeriti oko 400 osnovnoškolaca u raznim ekipnim sportovima (mali nogomet, rukomet, košarka i odbojka), stolnom tenisu i atletici.

Prvog dana odigrane su kvalifikacijske utakmice u rukometu za dječake i djevojčice.

Ekipa djevojčica naše škole izborila je plasman u polufinale i borit će se za brončanu medalju 12. studenog. 


[OPŠIRNIJE]Renatu u spomen
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 16:35

U srijedu, 24. listopada u školi je pripremljen program u spomen na Renata Percana, velikog umjetnika i slikara.

Programu su nazočili  učenici viših razreda te mnogi gosti među kojima su bili Regina Percan, slikareva supruga i bivša učiteljica škole, načelnik Općine Sv. Nedelja Gianvlado Klarić, Rina Miletić, labinska dijalektalna pjesnikinja, rodbina i prijatelji Renata Percana.

Na početku programa, ravnateljica škole, Klara Švraka, pozdravila je sve nazočne te se kratko osvrnula na život i djelo velikog umjetnika. 

Program je vodila Nina Miletić. Uz isječke iz Renatove autobiografije koje su čitali Doni Žigant i Nina Miletić, program su obogatile Frančeska Licul i Lucija Višković kazivajući svoje stihove na dijalektu.Poseban ton cjelokupnom programu dali su mladi glazbenici: Nino Kiršić na harmonici i Matija Pajcur na gitari. 

Program je mentorirala Suzana Cvijić Jeremić, učiteljica hrvatskog jezika.

 


[OPŠIRNIJE]Promjena termina popodnevnih informacija
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 12:15

Obavještavamo roditelje da će se popodnevne informacije u listopadu za matičnu školu umjesto u srijedu, 31. listopada održati u utorak, 30 listopada od 15.30 do 16.30 sati osim za 7. razred koje će biti u ponedjeljak, 29. listopada od 15.30 do 16.30.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 12:52

Učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole bili su u utorak, 23. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu.

POsjetili su Tehnički muzej  u kojem su vidjeli razne izume i stvari koje su ih oduševile od rudnika do modela starih automobila i izuma Nikole Tesle. 

U sklopu terenske nastave posjetili su i Hrvatsku radio televiziju, obišli studija u kojima se snimaju emisije. 

Najviše od svega, svidio im se Muzej iluzija 


[OPŠIRNIJE]„S knjigom kroz život“
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 10:44

Povodom Dana općine Sv. Nedelja, 16. listopada proveli smo mini – projekt pod nazivom „S knjigom kroz život“. U njemu su nesebično i s puno dobre volje sudjelovale učenice 5. razreda – Lamija, Kelly i Agata.


[OPŠIRNIJE]Prvaši na terenskoj nastavi u Labinu
Administrator / datum: 22. 10. 2018. 09:14

U četvrtak, 18. listopada, učenici 1. razreda OŠ „Vitomir Širola – Pajo“ i njezine Područne škole Martinski veselo su se uputili u Labin.

Plan je bio posjetiti Autobusni kolodvor, Tržnicu, novi Sportski centar „Franko Mileta“, Gradsku knjižnicu Labin i pekaru „Jedinstvo“.

Uspješno smo obišli sve te lokacije, puno toga naučili i naravno – lijepo se proveli.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan kravate
Administrator / datum: 19. 10. 2018. 08:00

Svjetski dan kravate tradicionalno se obilježava 18. listopada. Ove godine se održava  drugi po redu festival  koji se zove Dani kravate od 13.do 18. listopada u organizaciji Academie Cravatice.

          Naša škola se uključila u obilježavanje tog dana na razne načine. Učenici su imali cijeli dan kravate, vezali ih skidali, fotografirali se i cijela škola je bila u posebnom ozračju.Učenici trećeg razreda matične škole su čitali o povijesti kravate, pogledali prezentaciju te učili vezivati kravate.Učenici 4.razreda su razgovarali o povijesti nastanka kravate te upamtili ljubavnu priču vezanu za legendu o kravati.Slikali su uzorke kravate i napravili od naslikanih jednu veliku kravatu s kojom su se fotografirali na školskom igralištu.


[OPŠIRNIJE]Berba gljiva i predavanje o gljivama
Administrator / datum: 18. 10. 2018. 08:12

Povodom Dana općine Sv. Nedelja te izložbe gljiva udruge "Martinčica" ostvarena je suradnja između učenika naše škole i Udruge. Šestaši matične škole s učiteljem bprirode Miroslavom Gužvinscem su zajedno s članovima Udruge "Martinčica"  bili u berbi gljiva. Na taj su način iz prve ruke saznali kako se beru gljive, koje su gljiive jestive, a koje nisu te 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet farmi Drijade
Administrator / datum: 13. 10. 2018. 13:16

Kako bi obilježili Dan pješačenja te u sklopu projekta "Moj zavičaj" učenici od 1.- 4. razreda matične i područne škole posjetili su farmu "Drijade" u Šumberu. Povodom Dana životinja učenici su skupili novac koji su ovom prilikom  donirali za životinje na farmi. 

Važno je napomenuti da se sve životinje na ovoj farmi uzgajaju isključivo i samo radi mlijeka i jaja,  a ne radi mesa. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 11:32

Učenici 6. razreda Područne škole SV. Martin u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinca realizirali su izvanučioničku nastavu u suradnji s Udrugom Martinčica. Šetnjom kroz šumu na području sela Martinski i Ružići upoznavali su se s različitim gljivama, a posebno sa vrstama kojih sada ima u obilju. 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 11:21

Svim dragim učiteljima, bivšim, sadašnjim i budućima, ćestitamo Dan učitelja.

Učitelj zauvijek ostaje samo učenik!


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:51

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Policijska uprava, u suradnji s HAK-om već dugi niz godina poduzima razne preventivne aktivnosti, a sve s ciljem zaštite djece u prometu. 

U sklopu programa "Sigurnost u prometu" učenike prvog razreda 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:44

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se održava u prvom tjednu mjeseca listopada. Cilj manifestacije je promicanje dječjih prava,njihovog položaja u društvu i obitelji. U sklopu dječjeg tjedna učenici nižih razreda oslikali su kredama školsko igralište te na taj način skrenuli pozornost na sebe,na njihova prava te na razumijevanje i prihvaćanje dobrobiti sve djece. 


[OPŠIRNIJE]Osnivačka sjednica Vijeća učenika
Erna Okanović / datum: 25. 9. 2018. 11:01

Osnivačka sjednica Vijeća učenika održana je u ponedjeljak, 24.rujna 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Na sjednici su bili prisutni predsjednici razrednih odjela od 2.- 8. razreda matične i područne škole, voditeljica Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i ravnateljica škole profesorica Klara Švraka, koja je vodila osnivačku sjednicu.


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci
Administrator / datum: 18. 9. 2018. 10:52

U utorak, 24. rujna  održat će se roditeljski sastanci po sljedećem rasporedu:

16.00 sati za 8. razred matične škole- razrednica Vedrana Barić

17.00 sati za 5. razred matične škole - razrednica Suzana Cvijić Jeremić. Predavanje će održati pedagoginja Erna Okanović

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje HOD-a
Administrator / datum: 11. 9. 2018. 09:44

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Taj dan obilježili su učenici nižih razreda Matične škole, pod vodstvom učiteljica razredne nastave, obukavši bijelu  majicu „zastavu prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa...


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli prvašići
Administrator / datum: 6. 9. 2018. 11:38

Prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna priređen je svečani prijem naših prvašića. U 7.45 u holu škole svi učenici su gromoglasnim pljeskom pozdravili prvašiće i njihove roditelje i tako im zaželjeli dobrodošlicu u našu sretnu obitelj. Nakon toga je roditelje i prvašiće pozdravila ravnateljica škole Klara Švraka. Istaknula je kako je  polazak u školu jedan jako važan dan kako za učenike tako i za roditelje te svima zaželjela sretan polazak u školu i mnogo lijepih smješkića na početku...

 

U ovoj školskoj godini u 1. razred naše škole ukupno je upisano 10 prvašića (6 u matičnoj školi i 4 u područnoj školi).


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nove školske godine
Administrator / datum: 31. 8. 2018. 11:15

U ponedjeljak, 3. rujna počinje nastava u novoj školskoj godini.

Prvog dana nastava će biti organizirana za prva 3 sata do 10.10 nakon toga autobusi voze učenike kućama.

Prvašići dolaze u 7.45 i u matičnoj i u područnoj školi. Za njih će biti pripremljen kratak program, a nakon kratkog upoznavanja oni odlaze kući.

Produženi boravak počinje s radom u utorak, 4. rujna a školska kuhinja od srijede, 5. rujna. Stoga molimo učenike da do utorka obavijeste razrednike hoće li se hraniti u školi.

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine, puno uspjeha i dobrih ocjena. 

Posebnu dobrodošlicu želimo našim malobrojnim prvašićima!

Od ove školske godine u svim razrednim odjelima uvodi se E-dnevnik.

Veselimo se novom početku i novim izazovima.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o preuzimanju udžbenika za učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina
Klara Švraka / datum: 29. 8. 2018. 12:13

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će  udžbenike za školsku godinu 2018./2019. učenici preuzeti prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna.

Molimo da učenici donesu torbe kako bi mogli ponijeti knjige kući.


[OPŠIRNIJE]In memoriam Romildu Frađakomu
Klara Švraka / datum: 5. 8. 2018. 14:23

S tugom u srcu obavještavamo sve bivše učenike, sadašnje i bivše djelatnike škole da nas je u petak, 3. kolovoza zauvijek  napustio dugogodišnji učitelj i ravnatelj škole Romildo Frađakomo.

Romildo Frađakomo rođen je 30. prosinca 1940. u Plominu od oca  Josipa i majke Marije rođ. Zustović.  Imao je samo 4 godine, a sestra tek nekoliko mjeseci, kada im je otac nestao u Rusiji te je majka sama brinula o njemu i sestri s kojom je bio jako povezan. Sam je brinuo o majci želeći joj tako zahvaliti za sve što je ona njemu pružila da bi ga othranila i školovala.  Možda je upravo takvo teško djetinjstvo izgradilo Romilda onakvim kakvog smo ga svi poznavali.   

Prvih pet razreda osnovne škole završio je u talijanskoj školi....


[OPŠIRNIJE]Prijem za najuspješnije učenike
Administrator / datum: 9. 7. 2018. 17:17

U petak, 6. srpnja u prostoriji  vijećnice Općine Sv.Nedelja upriličen je prijem za najuspješnije učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Učenike i njihove mentore primila je zamjenica načelnika Irene Franković uručivši im bon od 500 kuna.

"Naša lokalna zajednica iznimno se ponosi svima vama i u vašem radu podržavat ćemo vas i dalje jer mladi su jedan od temelja ....


[OPŠIRNIJE]Prijem najuspješnijih učenika u šk.god. 2017./18.
Administrator / datum: 5. 7. 2018. 12:27

U petak, 6. srpnja u 10.00 sati u vijećnici Općine Sv.Nedelja održat će se primanje za  najuspješnije učenike i mentore OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina u šk.god. 2017./18.

Za prijem je Učiteljsko vijeće predložilo učenike koji su sudjelovali na županijskim ili višim natjecanjima i smotrama kao predstavnici škole, te učenici osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh.

 


[OPŠIRNIJE]MOJA PRVA KNJIGA - mjesto okupljanja lijepih i maštovitih dječjih priča
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 18:59

Moja prva knjiga državni je natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Učenica 3. razreda Nikolina Banišić i učenik 2. razreda Roman Fonović osvojili su Poticajne nagrade za svoje slikovnice “Šareni snjegović” i “Mali ribar”.

Slikovnice su učenici samostalno osmislili i ilustrirali te će zasluženo dobiti nagradu – po dvije slikovnice iz edicije “Moja prva knjiga”.

Također, učenici se najesen pozivaju na radionicu na kojoj će još jednom pokazati svoje slikarsko i literarno umijeće te uz pomoć stručnih suradnika udruge KAlibra raditi na poboljšanju svojih slikovnica.

Krajem rujna organizira se i završna svečanost – dodjela nagrada i priznanja autorima, mentorima i školama koju će pratiti bogat kulturni program.

Radovi ostalih učenika naše škole prijavljenih na natječaj koji su također iznimno lijepi i originalni bit će izloženi u listopadu ove godine povodom Dana škole.

Od srca čestitamo svim sudionicama natječaja  našim talentiranim i svestranim učenicima smiley!


[OPŠIRNIJE]HVALA I TEBI, 2018. – radionice za predškolce
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 17:21

U organizaciji udruge žena „Mendula“ i ove su se godine provele komunikacijsko-edukacijske radionice za predškolce. Radionice se uspješno provode već četvrtu godinu za redom, a nose naziv  „HIT – Hvala i tebi!“.

Na ovogodišnjim „HIT“ radionicama veselo su sudjelovali budući prvaši – Emanuel, Mia, Josip, Filip, Paola i Vito.

Čitali smo slikovnice, učili čarobne riječi, crtali na ploči, rješavali razne zadatke, igrali društvene igre i uz mnogo razgovora upoznali se međusobno i proveli lijepe trenutke zajedno.

Sada slijedi uživanje u ljetnim radostima, a najesen se vidimo u školi kako bi radoznale glavice i srca naučila još mnooogo toga smiley!

Slađana Jukić, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Super finale Croatian Makers robotičke lige u Zagrebu
Erna Okanović / datum: 21. 6. 2018. 10:20
Učenici s mentorima u Zagrebu

Ove školske godine u sklopu Informatičke grupe, kao izvannastavne aktivnosti,  u matičnoj školi djelovala je i robotika pod vodstvom mentora – učiteljice informatike Erne Okanović i učitelja tehničke kulture Morisa Peruška. Učenici su iskazali veliki interes za ovu aktivnost, te je njih 19 pohađalo i sudjelovalo u svim oblicima rada vezanim za robotiku. Uključivanjem škole u projekt Croatian Makers robotičke lige udruge IRIM škola je na posudbu dobila 5 mBot edukacijskih STEM robota, čija je ukupna vrijednost 3.263,00 kn. Udruga IRIM donira opremu za robotiku i automatike, te nove tehnologije općenito s ciljem razvijanja i promoviranja algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa u različitim nastavnim predmetima i izvannastavnim aktivnostima. Liga je prvenstveno edukacijska, pa tek onda natjecateljska, a da bi škole ostvarile pravo na trajno posjedovanje navedene opreme, trebalo je sudjelovati u minimalno 3 kola Lige sukladno pravilima.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o dopunskom radu
Administrator / datum: 19. 6. 2018. 08:48

Obavještavamo učenike da će se dopunski rad odvijati prema sljedećem rasporedu:

Matična škola:

20.06., 21.06., 26.06, 28.06. i 29 06.

8.00 - 9.30 - matematika - 7. razred

10.00 - 11. 30 - priroda i biologija - 5. i 7. razred

12.00 - 13.30 - matematika - 5. i 6. razred

Područna škola:

20.06., 21.06., 26.06., 27.06.,28.06. i 29.06 

9.00 - 10.30 - matematika


[OPŠIRNIJE]Priča o jednom razredu
Administrator / datum: 18. 6. 2018. 20:52

Četvrtaši matične škole ponovno su nas iznenadili svojom kreativnošću i zajedno sa svojom učiteljicom Andreom  izradili  prekrasnu slikovnicu kojom su opisali svoj put od prvog do četvrtog razreda. Slikovnica je izrađena u programu Mystorybook. Kako su se oprostili od nižih razreda pogledajte sami listajući slikovnicu.

Bravo četvrtaši!


[OPŠIRNIJE]Odlazi još jedna generacija osmaša
Administrator / datum: 17. 6. 2018. 20:32

Petak, 15. lipnja bio je zadnji dan nastave u osnovnoj školi za naše drage osmaše: Andreja, Tinu, Karla, Damira, Moiru, Lornu, Petru, Doroteu, Gloriju i Branka.

"Sve što je lijepo kratko traje, ali brate mili, ovo se odužilo" pisalo je na njihovim vedrim pink majicama. 

Veselo su se uprostili od svih svojih prijatelja iz škole i od učitelja. 


[OPŠIRNIJE]Ovako je izgledao zadnji dan nastave u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 6. 2018. 19:57

Danas je bio zadnji dan ove nastavne godine. Zaista ne bi bilo u redu da se on ni po čemu ne razlikuje od ostalih nastavnih dana. Tako su učenici naše područne škole posljednji dan nastave obilježili kratkom priredbom. Učenici viših razreda predstavili su se igrokazom koji je nastao kao kruna aktivnosti kojima su se bavili tijekom nastavne godine na satovima engleskog i hrvatskog jezika. Učenici su proučavali mitove i legende iz engleskog govornog područja te mitove i legende Istre.  Tako su našu školu danas posjetile vile koje su gradile Arenu, vampir Jure Grando, Loch Ness, divovi Veli Jože i  Finn McCool,  


[OPŠIRNIJE]Završna priredba učenika nižih razreda matične škole
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 20:02

U srijedu, 13. lipnja u holu škole učenici nižih razreda i produženog boravka priredili su za roditelje završnu priredbu na kojoj su pokazali svu raskoš talenata. Nastupili su svi učenici od prvog do trećeg razreda te pjesmom, plesom, glumom i rječju razveselili sve prisutne roditelje, djedove, bake, braću, sestre i sve koji su došli pogledati što se sve radilo tijekom školske godine.

Svaki se razred predstavio na svojstven način uz izvrsne najavljivače i voditelje. Kruna priredbe održala se na školskom igralištu gdje su svi učenici zaplesali koreografiju na pjesmu "Učka".

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija učeničkih radova o legendama
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 16:06

Učenici petog i šestog razreda su prezentirali aktivnosti koje su ostvarili u okviru proučavanja različitih legendi na satovima hrvatskog  i engleskog jezika. Istraživali su  legende iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Bile su tu legende o nastanku kravate koje su maštovito osmišljavali i stvarali učenici petog razreda, legende o Valentinovu koje su upotpunili s vlastitim pjesničkim izričajem. Proučavale su se legende o nastanku  Arene u Puli, priča o Veroniki Celjskoj, o Beli IV., Lici i Krbavi i Marcu Polu. Zanimljive su bile i legende 


[OPŠIRNIJE]Posjet policijskih službenika PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:03

Policijski su službenici 13. lipnja učenicima od prvog do osmog razreda PŠ Sv. Martin održali edukativno predavanje. 
Predavanjem na temu „Sigurnost cestovnog prometa“ i „Biciklom u prometu“, sukladno dobi i uzrastu, kroz razgovor, policijska službenica upoznala je učenike s opasnostima u cestovnom prometu, odnosno temeljnim pravilima ponašanja u prometu.
Učenici su slušali o: vožnji bicikla, stjecanju prava na upravljanje biciklom, korištenju zaštitne kacige, prometu pješaka te sankcijama koje slijede za određene prekršaje.
Održana je demonstracija vožnje u pijanom stanju. Uz pomoć nekoliko tipova `pijanih naočala`, koja simuliraju stanje alkoholiziranosti, učenici su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Dino park
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:00

Učenici prvog i drugog razreda matične i područne škole 11. lipnja posjetili su Dinopark u Funtani. Uz stručno vodstvo prošetali su drvenim stazama, okruženi pokretnim maketama dinosaurusa u pravoj veličini te poslušali, pogledali i dodirnuli ostatke gotovo zaboravljene ere. Prekrasna istarska šuma i krški krajolik dali su dodatni začin ovoj uzbudljivoj prapovijesnoj avanturi u kojoj su uživali učenici i njihove učiteljice. 
Kao dodatno veselje, učenici su u Dinoparku koristili niz zabavnih sadržaja koji su upotpunili cjelokupni doživljaj.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vraćanju udžbenika
Administrator / datum: 13. 6. 2018. 13:52

Poštovani roditelji,

Općina Sv.Nedelja dostavila je školi upute o vraćanju udžebenika koju citiramo u cijelosti:

Svjesni skupoće kako udžbenika tako i ostale opreme za školovanje djece Općina
Sveta Nedelja će i ove školske godine osigurati da svako dijete, s prebivalištem na
području Općine Sveta Nedelja, dobije u cijelosti besplatne udžbenike, a sredstva za
tu namjenu osigurana su u proračunu Općine Sveta Nedelja.

Obavještavaju se roditelji učenika osnovnih škola, a koji su u školskoj 2017.12018.
godini ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika da iste vrate, sve kako bi ostvarili
pravo na udžbenike za školsku 2018.12019. godinu.

Učenici koji vrate korištene knjige ostvariti će pravo na financiranje udžbenika u 100  
iznosu (djelomično će dobiti već korištene udžbenike, a djelomično će im se financirati
udžbenici nabavkom u Istarskim knjižarama).

Učenici od 5. - 8. razreda osnovnih škola, koji ne vrate knjige ostvariti će pravo na
iznos od 500,00 kuna po učeniku za nabavku udžbenika i to u Istarskim knjižarama.

Nabavka knjiga putem drugih dobavljača neće se refundirati.

Besplatni prošlogodišnji udžbenici se vraćaju zadnji dan nastave, u osnovnoj školi
"Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina, u periodu od 08,00 - 12,00 sati.

Molimo sve učenike da kompletiraju udžbenike te da na kompletu naznače ime
prezime te razred.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne nejasnoće mole se roditelji da se obrate Općini
Sveta Nedelja na broj telefona 865-631 (Munirka Podobnik).


[OPŠIRNIJE]Nino Kiršić osvojio 2. mjesto u finalu boćanja
Administrator / datum: 8. 6. 2018. 11:49

U četvrtak, 7.lipnja u Boćarskom domu "Aleksandar Anzur" u Pazinu održano je finale županijskog projekta "Boćajmo u školi" kojeg organizira Istarski boćarski savez. Sudjelovali su najbolji učenici iz 11 istarskih škola koji su izborili finale nakon održanih školskih natjecanja.

I djevojčice i dječaci natjecali su se u dvije kategorije: bližanju i gađanju cilja.

Nakon svih zbrojenih rezultata, Nino Kiršić, učenik 4. razreda OŠ "Vitomir Širola-Pajo" osvojio je 2. mjesto u kategoriji dječaka, a time i pravo besplatnog sudjelovanja u ljetnom kampu kojeg organizira Istarski boćarski savez.

Ostali članovi ekipe bili su: Dino Franjić (3. razred), Ani Poldrugovac  (3.razred) i Viktoria Pekas (4.razred).

Bravo Nino!


[OPŠIRNIJE]Upis u 1. razred šk.god. 2018./19.
Klara Švraka / datum: 5. 6. 2018. 11:15

                                                              

                                             REPUBLIKA  HRVATSKA

                         URED DRŽAVNE UPRAVE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

                                    Služba za opću upravu i društvene djelatnosti

                                                            ISPOSTAVA  LABIN

                                                                P  O  Z  I  V

         za upis djece u prvi razred osnovne škole  

                                                           P  o  z  i  v  a  j  u      s  e

       roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u

školskoj godini 2018./2019.  da upišu dijete u pripadajuću školu

         Vrijeme upisa :   od 12.  lipnja do  14. lipnja 2018. godine  od  9.00 do 12.00 sati

                

                           


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak - upisi u srednju školu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 10:36

U utorak, 5. lipnja s početkom u 16.30 sati održat će se roditeljski sastanak za osmaše u svezi upisa u srednju školu. Sastanku će nazočiti razrednice  Suzana Cvijić Jeremić  i Marina Hrvatin, pedagoginja škole Erna Okanović te ravnatelj SŠ Mate Blažine iz Labina g. Čedomir Ružić..


[OPŠIRNIJE]Smiljan, Kuterevi i Senj - petaši i šestaši na izletu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 08:22

U petak 25. svibnja učenici 5. i 6. razreda MŠ i PŠ bili su na jednodnevnom izletu u Smiljanu, Kuterevu i Senju sa svojim razrednicama.

U Smiljanu su posjetili Memorijalni centar „Nikola Tesla“, Teslinu rodnu kuću te su se, uz stručno vodstvo, upoznali s brojnim Teslinim izumima. Učenicima se veoma svidio park sa spravama za vježbanje, koji je u sklopu Centra. Nakon Smiljana, sljedeća destinacija bilo je utočište medvjeda u


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Administrator / datum: 28. 5. 2018. 13:42

Dragi osmaši,

na portalu www.upisi.hr   možete pronaći sve informacije o prijavama i upisima u srednju školu za školsku godinu 2018./2019.

Prijave u sustav započele su u petak, 25. svibnja iza 12.oo sati.

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava trećaša i četvrtaša
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 13:12

Učenici trećeg i četvrtog razreda matične i područne škole su u ponedjeljak, 21.svibnja 2018. godine bili na izletu u Višnjanu i Rovinju.

 U Višnjanu su poslušali predavanje o Sunčevom sustavu prilagođeno njihovoj dobi te obišli Zvjezdarnicu gdje su imali priliku gledati Sunce posebnim teleskopom za tu namjenu. Od svega ih je najviše oduševio veliki teleskop za gledanje malih svemirskih tijela.

Nakon Višnjana, učenici su posjetili Rovinj. Prošetali su ulicama staroga grada do crkve Sv. Eufemije, a zatim su fakultativno razgledali akvarij s jadranskim ribama koji ih se posebno dojmio.

Na posljetku je slijedio obilazak Mini Croatie pokraj Rovinja u kojem su imali priliku da na jednom mjestu razgledaju sve prirodne i kulturno-povijesne ljepote Republike Hrvatske.

Kako su svi posjeti bili tematski vezani uz sadržaje koje učenici uče u školi, bila je to izvrsna prilika da se podsjete svega što su učili ove godine, ali i uživo vide sve spomenuto. Učenici su se iskazali u svom znanju, ali i lijepom ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 09:51

Učenici 6.razreda matične Osnovne škole "Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinec, te u suradnji s članovima udruge "Martinčica" realizirali su izvan učioničku nastavu na području općine Sv. Nedelja.

Učenici su većinu samoniklog bilja prepoznali, dok su ih članovi udruge detaljnije upoznali s načinom prikupljanja biljaka te mogućnošću njihovog iskorištavanja u različite korisne svrhe.

 


[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik, Ani Poldrugovac i Agata Miletić Lupetin izborile finale Erste Plave lige!
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:49

 

U subotu, 18. svibnja na stadionu Uljanika u Puli održane su kvalifikacije Erste Plave lige za Istarsku županiju. Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, 


[OPŠIRNIJE]Osmaši u Vukovaru
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:08

Osmaši naše škole su od 17. do 19. svibnja boravili u gradu Vukovaru. Vukovar su posjetili u sklopu terenske nastave namijenjene svim osmašima Hrvatske. Cilj terenske nastave je upoznavanje s Domovinskim ratom na mjestu događaja, kako bi učenici što bolje mogli shvatiti važnost tog povijesnog događaja. U prvom dijelu terenske nastave...


[OPŠIRNIJE]Boćajmo u školi
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 11:34

Boćajmo u školi', projekt Istarskog boćarskog saveza koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, ove će godine proslaviti svoj prvi mali jubilej, petu godišnjicu aktivnosti a nova sezona započela je u srijedu 16. svibnja , najprije u OŠ Matije Vlačića u Labinu, a zatim u OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole.

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Pomorske škole Bakar
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 08:48

U srijedu, 16. svibnja učenicima 7. i 8. razreda prezentirana je Pomorska škola iz Bakra. Profesori tamošnje škole predstavili su programe koje škola nudi, a govorili su i o uspjesima pomoraca koji su završili tu školu i sada plove svjetskim morima. Učenicima je predavanje bilo veoma zanimljivo i interesantno.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 5. 2018. 11:02

Povodom Majčinog dana, učenici nižih razreda PŠ Sv. Martin, 15. svibnja organizirali su priredbu te na taj način razveselili sve prisutne mame. Priredbu je vodila učenica četvrtog razreda Katarina Načinović. ..

Učenici su svojim trudom i veselim nastupima 


[OPŠIRNIJE]POHVALA
Klara Švraka / datum: 30. 4. 2018. 11:13

Dragim sedmašima i osmašima, koji su od 25. do 28. travnja boravili na višednevnoj ekskurziji u Južnoj Dalmaciji, upućujem sve pohvale za njihovo ponašanje tijekom izleta što uključuje boravak u hotelu, u restoranima, za vrijeme obilazaka  i na samom putovanju. 

Izuzetno sam ponosna što ste svojim ponašanjem doprinijeli ugledu škole i opravdali naša očekivanja.

Još jednom, veliko vam HVALA

                                                                                        Ravnateljica škole:

                                                                                         Klara Švraka, prof.

 


[OPŠIRNIJE]Višednevna ekskurzija do Dubrovnika
Administrator / datum: 30. 4. 2018. 09:02

Od  25. do 28. travnja sedmaši i osmaši naše škole bili su na učeničkoj ekskurziji. Posjetili su južnu Dalmaciju. Ekskurzija je započela već u autobusu uz druženje, pjevanje i zabavljanje. Prvi dan učenici su posjetili Šibenik i Split. Prošetali su dalmatinskim uličicama, uživali u vrijednim kulturnim spomenicima, kao i u moru i suncu koji su nam bili vjerni suputnici tijekom cijelog putovanja. Obožavatelji nogometa uživali su u posjetu Poljudu, gdje su saznali ponešto o povijesti slavnoga splitskoga kluba „Hajduk“. Smješteni smo bili u hotelu u Neumu pa je i Bosna nakratko bila naš dom u kojemu smo se osjećali veoma ugodno....


[OPŠIRNIJE]Eko-art centra EIA – izlet učenika
Administrator / datum: 29. 4. 2018. 09:49

Petak, 20. travnja, učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole „Vitomir Širola-Pajo“ i njezine Područne škole Martinski proveli su u jednom posebno opuštajućem i inspirativnom mjestu – Eko-art selu „Eia“ koje se nalazi nedaleko Bala.


[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša SŠ Mate Blažina Labin
Erna Okanović / datum: 27. 4. 2018. 10:50

U utorak 17. travanja 2018. učenici osmih razreda područne i matične škole su u pratnji razrednica i pedagoginje škole posjetili SŠ Mate Blažine u Labinu u sklopu Dana otvorenih vrata SŠMB-a.

Pod stručnim vodstvom profesora i stručnih suradnika srednje škole, 


[OPŠIRNIJE]Problemi u prijevozu učenika
Administrator / datum: 27. 4. 2018. 08:46

S obzirom na učestalo kašnjenje školskih autobusa zatražili smo pojašnjenje od ugovornog prijevoznika Autotransa i dobili sljedeći odgovor:

Poštovani,

Posljednjih 5 dana došlo je do kašnjenja autobusa na prvi sat nastave zbog tehničkih problema.

Izvinjavamo se i zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Adriano Cvečić

Rukovoditelj

PJ Labin


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 25. 4. 2018. 11:29

U ponedjeljak 23.4.2018. u OŠ "Vitomir Širola - Pajo" obilježen je Dan planeta Zemlje. Učenici 5. i 8. razreda matične škole Nedešćina na satovima prirode i biologije educirali su se o različitim načinima recikliranja otpada te su pogledali animirani film "Čovjek - eko priča".

 

[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik uspješna na Krosu Sportskih novosti
Administrator / datum: 23. 4. 2018. 11:33

U subotu je na zagrebačkom Bundeku održan 35. Kros Sportskih novosti, Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi. Oko 4 000 učenika i studenata trčalo je na jednoj od najmasovnijih sportskih priredbi u Hrvatskoj.  Naša škola imala je i svog predstavnika. Kelly Tomanjik, učenica četvrtog razreda MŠ je u konkurenciji 72. učenice osvojila odlično deveto mjesto te joj ovim putem čestitamo na rezultatu.


[OPŠIRNIJE]Prvašići iz PŠ obilježili Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 13:00

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.  Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje,  


[OPŠIRNIJE]Planinarenje zavičajem
Administrator / datum: 19. 4. 2018. 09:50

U srijedu, 18. travnja učenici viših razreda matične i područne škole, pod vodstvom učitelja geografije i zaljubljenika u prirodu, Elvisa Vickića, planinarili su Ćićarijom,najsjevernijim dijelom Istre.

Učenici su u pratnji još četiri učitelja planinarili planinarskom rutom koja vodi od sela Račja Vas preko vrha Gomila (Vršići) i spušta se "stazom božura" do Trstenika i koja je dio  Istarskog planinarskog puta (IPP) koji prolazi najsjevernijim dijelom naše županije.

 

 


[OPŠIRNIJE]3. sjednica Vijeća učenika – obilježavanje Dana darovitih učenika
Erna Okanović / datum: 17. 4. 2018. 12:59

Ove godine obilježili smo Dan darovitih učenika u utorak, 27. ožujka 2018. kada smo na Vijeću učenika naše škole ugostili Leticiju Trinasjtić, učenicu 4. OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, PŠ Kature. Leticija je nadarena crtačica i iza sebe ima ilustrirane tri slikovnice pisane na dijalektu (čija je autorica Miranda Škalamera Verbanac). Prvu slikovnicu („Lesica Tancunica i Domicine kokoši“) ilustrirala je kada je pohađala 1. razred. Leticija nam je pokazala sve slikovnice čije 


[OPŠIRNIJE]22. ožujka - Svjetski dan voda
Administrator / datum: 23. 3. 2018. 08:45
Učenici 6.razreda PŠ Martinski na satu prirode zajedno sa svojim učiteljem Gužvinec Miroslavom obilježili su "Svjetski dan voda".
Razgovorom i izradom plakata ukazali su na važnost vode za život i njezinu zaštitu i očuvanje...

[OPŠIRNIJE]Obilježeni Dan šuma i Dan sindroma Down
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 08:25

21. ožujka obilježava se prvi dan proljeća, Dan šuma te Dan osoba s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa učenici prvog razreda PŠ Sv. Martin danas su pokazali podršku borbi osoba s Down sindromom ..


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši gostovali na TV Istri
Administrator / datum: 21. 3. 2018. 08:17

Četvrtaši Viktor, Mai, Alana, Lana i Nardi zajedno s učeiteljicom informatike Ernom Okanović u utorak, 20. ožujka gostovali su na TV Istri u emisiji Šareni svijet. Tema je bila Edukacija o sigurnosti na internetu. Ispričali su što su sve radili na radionicama koje je vodila učiteljica informatike, što su sve naučili i kako se treba ponašati na internetu kako bi bili što sigurniji.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici:

http://www.tvistra.hr/sareni-svijet-gradsko-drustvo-crvenog-kriza-labin-os-vitomir-sirola-pajo-nedescina-20-3-2018/


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Predupis djece u 1. razred
Administrator / datum: 14. 1. 2019. 10:42

Predupis djece u 1. razred vršit će se od 21. do 23. siječnja 2019. u tajništvu škole od 8.00 do 12.00 sati.

Školski obveznici su djeca koja su u periodu od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. navršila šest godina kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Predupis se vrši u tajništvu škole najbliže mjestu prebivališta ili boravišta odnosno upisnom području.

Za dijete koje do 1. travnja 2019. ne navrši šest godina života, roditelj odnosno skrbnik može podnijeti pisani zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, Ispostava Labin, Titov trg 11.

Po izvršenom predupisu odnosno podnijetom zahtjevuza prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred OŠ, roditelj odnosno skrbnik dobit će poziv za pregled djeteta, a nakon pregleda poziv s obavijeti o uvjetima i vremenu upisa. 


[OPŠIRNIJE]I ove godine uspješna "Zimska praznionica"
Administrator / datum: 12. 1. 2019. 15:37

I ove školske godine su u periodu od 10. do 14. siječnja 2019 godine u našoj školi održane radionice u okviru projekta „Zimske praznionice“. Radionice se već treću godinu zaredom održavaju u zadnjem tjednu zimskih praznika za one učenike koji te praznike provode kod kuće, a sve s ciljem kako bi im omogućili što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Ove godine je učenicima bilo ponuđeno čak 17 različitih edukativno kreativnih  radionica koje su osmislili učitelji razredne i predmetne nastave od koji je realizirano njih 8 u koje se uključilo  40-ak učenika.


[OPŠIRNIJE]Zimska praznionica
Administrator / datum: 2. 1. 2019. 16:23

I ove smo  školske godine za naše učenike, koji  zimske praznike provode kod kuće, osmislili niz radionica kako bi ih potaknuli na kreativno provođenje slobodnog vremena i na druženje izvan školskih obveza.

Za tu su prigodu osmišljene radionice koje će provoditi učeitelji u matičnoj i područnoj školi u periodu od ponedjeljka, 7. siječnja do četvrtka, 10. siječnja prema unaprijed dogovorenom rasporedu. 

Učitelji su ove godine ponudili čak 17 različitih radionica: od likovne, plesne, sportske, ručnog rada, pisanja priča, geoekspedicije,  do recikliranja informatičkog otpada,  mikroskopiranja, dekupaža  i zabavnih matematičkih i jezičnih radionica. Učenici se mogu uključiti u radionice po želji, a budući se održavaju u različito vrijeme mogu se uključiti u više radionica u istom danu i tako provesti kvalitetno slobodno vrijeme. 

Raspored održavanja radionica možete pronaći u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Čestitka
Administrator / datum: 28. 12. 2018. 16:16

Svim našim čitateljima, učenicima i roditeljima želimo sretnu i uspješnu novu 2019. godinu, punu lijepih i radosnih trenutaka.

Neka nam svima bude vesela i sretna!


[OPŠIRNIJE]Božićna čarolija u PŠ Sv.Martin
Klara Švraka / datum: 19. 12. 2018. 19:03

U utorak 18. prosinca bila je posebna večer u Sv. Martinu. Naime, Društveni  dom posjetio je Djed Mraz kako bi darivao dobru dječicu. Učenici naše škole pobrinuli su se kako bi se Djedica i gosti osjećali ugodno te su pripremili kratak program. U božićno raspoloženje uveli su  nas prvašići i drugašice Matične škole svojim veselim plesom uz pjesmu Christmas time. Sa snjegovićem, tim bijelim i pomalo čudnim likom, 


[OPŠIRNIJE]Uspjeh učenika na natječaju „Moja prva knjiga“
Klara Švraka / datum: 14. 12. 2018. 11:16

„Zimska praznionica“, program koji se provodi u našoj školi, osim što učenicima pruža priliku da svoje zimske praznike provedu sudjelujući u raznovrsnim radionicama pokazao se i kao prilika da za svoj trud budu i nagrađeni.

Radionice osmišljavaju i provode učitelji i stručni suradnici škole. Tematski su vrlo raznolike pa se na taj način uspješno pokrivaju interesi učenika.

U školskoj je knjižnici na prošlogodišnjoj „Zimskoj praznionici“ provedena likovno-literarna radionica „Moja prva knjiga“ na kojoj su učenici osmišljavali i ilustrirali vlastite slikovnice. Zanimanje učenika bilo je veliko, a same radionice protekle su u kreativnom i vedrom okruženju. Učenički radovi su po završetku poslani na natječaj koji organizira udruga za promicanje kulture čitanja “KAlibra”.

Na natječaj je prijavljeno više od 700 radova. Iz naše škole nagrađeno je dvoje učenika – učenica 4. razreda Nikolina Banišić za slikovnicu „Šareni snjegović“ o dogodovštinama snjegovića koji je uz pomoć duge ostvario svoju želju i postao šaren te učenik 3. razreda Roman Fonović sa slikovnicom „Mali ribar“ o zgodama i nezgodama dječaka koji živi u malom ribarskom selu.

Učenici su za svoj trud dobili diplome te su nagrađeni i knjigama. Slikovnice se može pogledati u priloženom pdf-formatu.


[OPŠIRNIJE]Uspjeh mladih likovnjakinja 6. razreda
Administrator / datum: 12. 12. 2018. 09:02

Na likovnom natječaju kojeg je organizirao Zdravi grad Poreč pod nazivom "Moj izbor je zdrav život" uključili su se i učenici naše škole pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Narcise Škopac.

Nagrađen je rad Lamije Ramić,a izloženi su i radovi Inaye Hevešević, Marte Vukčević i Nine Miletić.

Nagrađeni rad bit će otisnut na dopisnicama.

Bravo za učenice i mentoricu!


[OPŠIRNIJE]Projekt „Naša mala knjižnica“
Klara Švraka / datum: 12. 12. 2018. 08:50

Ove godine školska knjižnica uključila se u međunarodni projekt „Naša mala knjižnica“ kojem je osnovni cilj poticanje kritičkog čitanja među djecom odnosno poticanje čitanja među mladima.

Projekt uključuje radionice koje se temelje na šest knjiga nagrađivanih autora iz Slovenije, Litve i Hrvatske, a koje su namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina.

U projekt su uključeni učenici od 1. do 5. razreda naše škole.


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Administrator / datum: 11. 12. 2018. 12:02

U ponedjeljak, 10. prosinca su učenici prvih razreda matične i područne škole u sklopu projekta "Školski medni dan" sufinanciranog od strane Ministarstva poljoprivrede dobili svoje pakete s medom i promotivnim materijalom o važnosti konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani.

Uz staklenku meda učenici su u prigodnoj vrećici dobili i edukativnu slikovnicu i letak.

Iako je podjela bila planirana u petak, 7. prosinca na dan Sv.Ambrozija, zaštitnika pčelara, zbog terenske nastave je odgođena za ponedjeljak.

Školskim mednim danom financirala se nabava meda zapakiranog po pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ''nacionalnu staklenku za med'' od 370 ml za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. 


[OPŠIRNIJE]Učenici nižih razreda na terenskoj nastavi u Puli
Klara Švraka / datum: 11. 12. 2018. 11:46

U petak, 7. prosinca, učenici nižih razreda Matične i Područne škole popunili su 2 autobusa i veselo se zaputili u Pulu. Čekala nas je izvedba predstave „Plava boja snijega“ u Teatru Naranča te posjet Povijesnom i pomorskom muzeju Istre.


[OPŠIRNIJE]David Radovac među 10% najboljih u kategoriji KiloDabar na natjecanju Dabar 2018
Erna Okanović / datum: 7. 12. 2018. 10:11

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar"  na CARNet-ovom sustavu Loomen i to u kategoriji učenika 5. i 6., te 7. i 8. razreda - KiloDabar i MegaDabar. Natjecanje je trajalo od 12. - 16. studenog i nakon obrade svih rezultata  učenik 6. razreda David Radovac ušao je u 10% najboljih rezultata u državi. Pripremu i organizaciju natjecanja u školi vodila je učiteljica informatike Erna Okanović.

Učeniku je za ostvareni rezultat dodijeljena i posebna diplome.

Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanju u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

Čestitke učeniku i njegovoj mentorici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]"Durica"
Administrator / datum: 3. 12. 2018. 07:57

Učenici petih i šestih razreda bili su u petak, 30. studenog u Rijeci . Pogledali su predstavu „Durica- Male ljubavi“ u HNK  Ivana pl. Zajca koje je izvelo Gradsko kazalište Žar .

Predstava je uprizorenje stripa legendarnog hrvatskog autora Ivice Bednjanca objavljivanog u časopisu Smib. Riječ je o djevojčici Durici koja se stalno duri i njezinim prijateljima Bibiju i Leli.

Durica, Bibi i Lela upravo su krenuli u prvi razred. Uče zbrajati, oduzimati, standardni hrvatski jezik, čitati i pisati. Durica će usput naučiti da je u maminim prevelikim cipelama na petu nezgodno 


[OPŠIRNIJE]Slikovnice iz vrećice
Klara Švraka / datum: 28. 11. 2018. 12:04

Članovi grupe „Mali knjižničari“ zna se, vole čitati knjige J. Posebno su nam svima drage slikovnice pa smo ih odlučili predstaviti jedni drugima na zanimljiv način.

Učenici su odabrali slikovnice za čitanje, a nakon što su ih pročitali sami su im ilustrirali naslovnice. Zadatak je bio da odrede mjesto i vrijeme radnje, glavne likove i najdraži dio priče te njime ukrase papirnate vrećice. U vrećicu su zatim stavili slikovnice, ali i ono najvažnije – svaki je učenik na temelju pročitanog izradio jedan predmet koji je važan za priču.


[OPŠIRNIJE]Posjet memorijalnom centru "LIpa pamti"
Administrator / datum: 27. 11. 2018. 10:52

Dana 26.studenog 2018. učenici osmih razreda posjetili su Memorijalni centar „Lipa pamti“ pod vodstvom učiteljica Irene Franković, Vedrane Hrelja – Zupan i Dijane Muškardin, profesorice povijesti u SŠ Mate Blažine. Terenska je nastava  organizirana zajedno s Udrugom antifašističkih boraca Labinštine, OŠ Ivana Batelića, Raša i SŠ Mate Blažine.

Memorijalni centar Lipa pamti otvoren je u travnju 2015. godine, kao dislocirana zbirka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, na mjestu starog Spomen muzeja, a obnavljanjem muzeja obnavlja se i memorija na teško povijesno nasljeđe Lipe koja je 30. travnja 1944. u svega nekoliko sati izgubila 269 svojih stanovnika, 


[OPŠIRNIJE]Skypom do Japana
Administrator / datum: 26. 11. 2018. 11:11

U sklopu nastave geografije, učenici 6. razreda matične škole su u petak, 23. studenog putem Skypa uspostavili vezu s dalekim Japanom. Ni vremenska razlika od 6 sati ni jezik nisu bili preprka da učenici dobiju najosnovije informacije o toj dalekoj zemlji.

Putem Skypa učitelj Elvis Vickić ostvario je vezu s  hrvaticom Ernom iz Malog Lošinja koja već nekoliko godina živi i radi u Japanu...


[OPŠIRNIJE]Druga sjednica Vijeća učenika povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 12:54

Tematska sjednica Vijeća učenika povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održana je u ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Sjednici su nazočili predsjednici razrednih odjela od 1. - 8. razreda matične i područne škole, te voditeljice Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i knjižničarka Slađana Jukić. Učenici viših razreda trebali su osmisliti slogane koje potiču na pozitivno razmišljanje i zdravlje, dok su učenici nižih razreda svoje stavove o zdravom životu izražavali u obliku crteža. Napravljene uratke su učenici potom preslikavali na bijele majice, koje će se prezentirati u holu školu. Nastavlja se s planiranim aktivnostima u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2018. - natjecanje iz informatike
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:50

I ove godine Hrvatska je organizirala  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar u trajanju od 12. - 16. studenog 2018. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Učenici naše škole sudjelovali su na tom natjecanju i to u kategoriji učenika 7. i 8.razreda - Matija Pajcur i Toni Vojić, te u kategoriji učenika 5. i 6. razreda – Carla Radović, David Radovac, Jonas Šumberac, Doni Žigant, Adel Čolić, Alen Ahmičević i Gregory Šumberac -  te su uspješno predstavljali našu školu pod vodstvom mentorice Erne Okanović, učiteljice informatike.

Učenici su za svoje sudjelovanje dobili prigodne diplome.


[OPŠIRNIJE]I prvašići znaju da je "Čarobno blago" u nama
Erna Okanović / datum: 20. 11. 2018. 11:16

Učenici prvog razreda matične škole bili su aktivni sudionici i suradnici radionice iz preventivnog ciklusa «Čarobno blago u meni» koju je održala pedagoginja škole Erna Okanović. U radionici je naglasak bio na tome da su moć slušanja i moć govorenja podjednako značajne.


[OPŠIRNIJE]I u mom gradu svjetli Vukovar
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 18:55

Kao i nekoliko proteklih godina unazad, i ove smo se godine poklonili žrtvama Vukovara, ali i svim ostalim žrtvama domovinskog rata. U spomen na sve poginule, zatočene i nestale povodom pada Vukovara, učenici i učitelji matične i područne škole zapalili su lampione ispred škole i minutom šutnje odali počast poginulima. Na satovima povijesti i satovima razrednika, učenici su se pobliže upoznali s događanjima iz 1991. godine i razaranjima koje je doživio grad Vukovar.

Neka se nikada više ne ponovi! 


[OPŠIRNIJE]Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću - novi kurikulumi
Klara Švraka / datum: 16. 11. 2018. 11:00

Ministarsvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za uključivanje u E-savjetovanja  sa zainteresiranom javnošću. Objavljeni su nacrti kurikuluma nastavnih predmeta za osnovnu i srednju školu te međupredmetne teme. Savjetovanje je za javnost otvoreno od 15. studenog do 15. prosinca 2018.

Savjetovanja su dostupna na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Dashboard?StatusFilterId=&organizationFilterId=23&TextFilterValue=&WasOpenedDate=https://


[OPŠIRNIJE]Mali atletičari osvojili sedam medalja na Olimpijadi
Administrator / datum: 10. 11. 2018. 19:56

U petak, 9. studenog nastavljena su natjecanja na 11. Olimpijadi. Na gradskom stadionu u Labinu održana su natjecanja za niže uzraste i to u kategorijama: trčanje na 60 m dječaci i djevojčice, bacanje loptice dječaci i djevojčice, skok u dalj dhečaci i djevojčice,štafeta 4x50m dječaci i djevojčice.

Naši su mali atletičari osvojili čak sedam medalja od toga 1 zlatnu,  2 srebrne i 4 brončane medalje.

1. Zlatna medalja - Ella Tomanjik u skoku u dalj

2. Srebrna medalja: Majla Šumberac na 60 m (djevojčice) 

                                 Lovro Višnjić na 60 m (dječaci)

3. Brončana medalja: Maja Beganović - bacanje loptice (djevojčice)

                                    Dalen Kurpejović - skok u dalj (dječaci)

                                    Štefeta 4x50 m djevojčice

                                    Štafeta 4x50 m dječaci

Čestitke svim natjecateljima!

 

                                 


[OPŠIRNIJE]Četiri medalje u stolnom tenisu na školskoj Olimpijadi
Administrator / datum: 7. 11. 2018. 09:15

U utorak, 6. studenog nastavljena su natjecanja na školskoj Olimpijadi. U dvorani OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu u organizaciji TK Brovinje održalo se natjecanje u stolnom tenisu. Najuspješniji  su   bili učenici naše škole koji su osvojili četiri medalje: 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu.

Leo Bernaz i Josip Griparić, očekivano osvojili su prvo i drugo  mjesto pojedinačno u kategoriji dječaka i prvo mjesto u kategoriji parova. Njihov je uspjeh tim veći što su tek 4. razred.

U kategoriji djevojčica, Sara Bernaz, učenica 3. razreda postigla je izvanredan uspjeh osvojivši brončanu medalju.

 


[OPŠIRNIJE]Halloween u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 31. 10. 2018. 16:04

31. listopad dan je kad se u Velikoj Britaniji i SAD-u obilježava Halloween odnosno Noć vještica. Ulice i kuće ukrašene su paukovim mrežama, veselim i strašnim bundevam te razigranom djecom maskiranom u kostime poput strašnih duhova, vampira, vještica, crnih mačaka i sličnih koji obilaze kuće i stanove kako bi sakupili čim više slatkiša. Malo atmosfere Halloweena proširilo se


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige – književni susret s Bojanom Meandžijom
Administrator / datum: 28. 10. 2018. 14:03

U petak, 26. listopada, povodom Mjeseca hrvatske knjige (koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga) ugostili smo spisateljicu Bojanu Meandžiju koja je učenicima od 6. do 8. razreda predstavila svoj roman „Trči, ne čekaj me…“.


[OPŠIRNIJE]Otvorena 11. Olimpijada
Administrator / datum: 27. 10. 2018. 13:11

U četvrtak, 26. listopada s početkom u 10.30 sati u Sportskom centru Franko Mileta u Labinu otvorena je 11. Olimpijada osnovnih škola Labinštine.

Na Olimpijadi će svoje snage odmjeriti oko 400 osnovnoškolaca u raznim ekipnim sportovima (mali nogomet, rukomet, košarka i odbojka), stolnom tenisu i atletici.

Prvog dana odigrane su kvalifikacijske utakmice u rukometu za dječake i djevojčice.

Ekipa djevojčica naše škole izborila je plasman u polufinale i borit će se za brončanu medalju 12. studenog. 


[OPŠIRNIJE]Renatu u spomen
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 16:35

U srijedu, 24. listopada u školi je pripremljen program u spomen na Renata Percana, velikog umjetnika i slikara.

Programu su nazočili  učenici viših razreda te mnogi gosti među kojima su bili Regina Percan, slikareva supruga i bivša učiteljica škole, načelnik Općine Sv. Nedelja Gianvlado Klarić, Rina Miletić, labinska dijalektalna pjesnikinja, rodbina i prijatelji Renata Percana.

Na početku programa, ravnateljica škole, Klara Švraka, pozdravila je sve nazočne te se kratko osvrnula na život i djelo velikog umjetnika. 

Program je vodila Nina Miletić. Uz isječke iz Renatove autobiografije koje su čitali Doni Žigant i Nina Miletić, program su obogatile Frančeska Licul i Lucija Višković kazivajući svoje stihove na dijalektu.Poseban ton cjelokupnom programu dali su mladi glazbenici: Nino Kiršić na harmonici i Matija Pajcur na gitari. 

Program je mentorirala Suzana Cvijić Jeremić, učiteljica hrvatskog jezika.

 


[OPŠIRNIJE]Promjena termina popodnevnih informacija
Administrator / datum: 25. 10. 2018. 12:15

Obavještavamo roditelje da će se popodnevne informacije u listopadu za matičnu školu umjesto u srijedu, 31. listopada održati u utorak, 30 listopada od 15.30 do 16.30 sati osim za 7. razred koje će biti u ponedjeljak, 29. listopada od 15.30 do 16.30.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 12:52

Učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole bili su u utorak, 23. listopada na terenskoj nastavi u Zagrebu.

POsjetili su Tehnički muzej  u kojem su vidjeli razne izume i stvari koje su ih oduševile od rudnika do modela starih automobila i izuma Nikole Tesle. 

U sklopu terenske nastave posjetili su i Hrvatsku radio televiziju, obišli studija u kojima se snimaju emisije. 

Najviše od svega, svidio im se Muzej iluzija 


[OPŠIRNIJE]„S knjigom kroz život“
Administrator / datum: 24. 10. 2018. 10:44

Povodom Dana općine Sv. Nedelja, 16. listopada proveli smo mini – projekt pod nazivom „S knjigom kroz život“. U njemu su nesebično i s puno dobre volje sudjelovale učenice 5. razreda – Lamija, Kelly i Agata.


[OPŠIRNIJE]Prvaši na terenskoj nastavi u Labinu
Administrator / datum: 22. 10. 2018. 09:14

U četvrtak, 18. listopada, učenici 1. razreda OŠ „Vitomir Širola – Pajo“ i njezine Područne škole Martinski veselo su se uputili u Labin.

Plan je bio posjetiti Autobusni kolodvor, Tržnicu, novi Sportski centar „Franko Mileta“, Gradsku knjižnicu Labin i pekaru „Jedinstvo“.

Uspješno smo obišli sve te lokacije, puno toga naučili i naravno – lijepo se proveli.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan kravate
Administrator / datum: 19. 10. 2018. 08:00

Svjetski dan kravate tradicionalno se obilježava 18. listopada. Ove godine se održava  drugi po redu festival  koji se zove Dani kravate od 13.do 18. listopada u organizaciji Academie Cravatice.

          Naša škola se uključila u obilježavanje tog dana na razne načine. Učenici su imali cijeli dan kravate, vezali ih skidali, fotografirali se i cijela škola je bila u posebnom ozračju.Učenici trećeg razreda matične škole su čitali o povijesti kravate, pogledali prezentaciju te učili vezivati kravate.Učenici 4.razreda su razgovarali o povijesti nastanka kravate te upamtili ljubavnu priču vezanu za legendu o kravati.Slikali su uzorke kravate i napravili od naslikanih jednu veliku kravatu s kojom su se fotografirali na školskom igralištu.


[OPŠIRNIJE]Berba gljiva i predavanje o gljivama
Administrator / datum: 18. 10. 2018. 08:12

Povodom Dana općine Sv. Nedelja te izložbe gljiva udruge "Martinčica" ostvarena je suradnja između učenika naše škole i Udruge. Šestaši matične škole s učiteljem bprirode Miroslavom Gužvinscem su zajedno s članovima Udruge "Martinčica"  bili u berbi gljiva. Na taj su način iz prve ruke saznali kako se beru gljive, koje su gljiive jestive, a koje nisu te 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet farmi Drijade
Administrator / datum: 13. 10. 2018. 13:16

Kako bi obilježili Dan pješačenja te u sklopu projekta "Moj zavičaj" učenici od 1.- 4. razreda matične i područne škole posjetili su farmu "Drijade" u Šumberu. Povodom Dana životinja učenici su skupili novac koji su ovom prilikom  donirali za životinje na farmi. 

Važno je napomenuti da se sve životinje na ovoj farmi uzgajaju isključivo i samo radi mlijeka i jaja,  a ne radi mesa. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 10. 10. 2018. 11:32

Učenici 6. razreda Područne škole SV. Martin u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinca realizirali su izvanučioničku nastavu u suradnji s Udrugom Martinčica. Šetnjom kroz šumu na području sela Martinski i Ružići upoznavali su se s različitim gljivama, a posebno sa vrstama kojih sada ima u obilju. 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 11:21

Svim dragim učiteljima, bivšim, sadašnjim i budućima, ćestitamo Dan učitelja.

Učitelj zauvijek ostaje samo učenik!


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:51

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Policijska uprava, u suradnji s HAK-om već dugi niz godina poduzima razne preventivne aktivnosti, a sve s ciljem zaštite djece u prometu. 

U sklopu programa "Sigurnost u prometu" učenike prvog razreda 


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Administrator / datum: 5. 10. 2018. 10:44

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se održava u prvom tjednu mjeseca listopada. Cilj manifestacije je promicanje dječjih prava,njihovog položaja u društvu i obitelji. U sklopu dječjeg tjedna učenici nižih razreda oslikali su kredama školsko igralište te na taj način skrenuli pozornost na sebe,na njihova prava te na razumijevanje i prihvaćanje dobrobiti sve djece. 


[OPŠIRNIJE]Osnivačka sjednica Vijeća učenika
Erna Okanović / datum: 25. 9. 2018. 11:01

Osnivačka sjednica Vijeća učenika održana je u ponedjeljak, 24.rujna 2018. godine u knjižnici matične škole s početkom u 10:35 sati. Na sjednici su bili prisutni predsjednici razrednih odjela od 2.- 8. razreda matične i područne škole, voditeljica Vijeća učenika pedagoginja Erna Okanović i ravnateljica škole profesorica Klara Švraka, koja je vodila osnivačku sjednicu.


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanci
Administrator / datum: 18. 9. 2018. 10:52

U utorak, 24. rujna  održat će se roditeljski sastanci po sljedećem rasporedu:

16.00 sati za 8. razred matične škole- razrednica Vedrana Barić

17.00 sati za 5. razred matične škole - razrednica Suzana Cvijić Jeremić. Predavanje će održati pedagoginja Erna Okanović

 


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje HOD-a
Administrator / datum: 11. 9. 2018. 09:44

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a 10. rujna, danas je općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Taj dan obilježili su učenici nižih razreda Matične škole, pod vodstvom učiteljica razredne nastave, obukavši bijelu  majicu „zastavu prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je općeprihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa...


[OPŠIRNIJE]Dobrodošli prvašići
Administrator / datum: 6. 9. 2018. 11:38

Prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna priređen je svečani prijem naših prvašića. U 7.45 u holu škole svi učenici su gromoglasnim pljeskom pozdravili prvašiće i njihove roditelje i tako im zaželjeli dobrodošlicu u našu sretnu obitelj. Nakon toga je roditelje i prvašiće pozdravila ravnateljica škole Klara Švraka. Istaknula je kako je  polazak u školu jedan jako važan dan kako za učenike tako i za roditelje te svima zaželjela sretan polazak u školu i mnogo lijepih smješkića na početku...

 

U ovoj školskoj godini u 1. razred naše škole ukupno je upisano 10 prvašića (6 u matičnoj školi i 4 u područnoj školi).


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku nove školske godine
Administrator / datum: 31. 8. 2018. 11:15

U ponedjeljak, 3. rujna počinje nastava u novoj školskoj godini.

Prvog dana nastava će biti organizirana za prva 3 sata do 10.10 nakon toga autobusi voze učenike kućama.

Prvašići dolaze u 7.45 i u matičnoj i u područnoj školi. Za njih će biti pripremljen kratak program, a nakon kratkog upoznavanja oni odlaze kući.

Produženi boravak počinje s radom u utorak, 4. rujna a školska kuhinja od srijede, 5. rujna. Stoga molimo učenike da do utorka obavijeste razrednike hoće li se hraniti u školi.

Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine, puno uspjeha i dobrih ocjena. 

Posebnu dobrodošlicu želimo našim malobrojnim prvašićima!

Od ove školske godine u svim razrednim odjelima uvodi se E-dnevnik.

Veselimo se novom početku i novim izazovima.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o preuzimanju udžbenika za učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina
Klara Švraka / datum: 29. 8. 2018. 12:13

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će  udžbenike za školsku godinu 2018./2019. učenici preuzeti prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna.

Molimo da učenici donesu torbe kako bi mogli ponijeti knjige kući.


[OPŠIRNIJE]In memoriam Romildu Frađakomu
Klara Švraka / datum: 5. 8. 2018. 14:23

S tugom u srcu obavještavamo sve bivše učenike, sadašnje i bivše djelatnike škole da nas je u petak, 3. kolovoza zauvijek  napustio dugogodišnji učitelj i ravnatelj škole Romildo Frađakomo.

Romildo Frađakomo rođen je 30. prosinca 1940. u Plominu od oca  Josipa i majke Marije rođ. Zustović.  Imao je samo 4 godine, a sestra tek nekoliko mjeseci, kada im je otac nestao u Rusiji te je majka sama brinula o njemu i sestri s kojom je bio jako povezan. Sam je brinuo o majci želeći joj tako zahvaliti za sve što je ona njemu pružila da bi ga othranila i školovala.  Možda je upravo takvo teško djetinjstvo izgradilo Romilda onakvim kakvog smo ga svi poznavali.   

Prvih pet razreda osnovne škole završio je u talijanskoj školi....


[OPŠIRNIJE]Prijem za najuspješnije učenike
Administrator / datum: 9. 7. 2018. 17:17

U petak, 6. srpnja u prostoriji  vijećnice Općine Sv.Nedelja upriličen je prijem za najuspješnije učenike OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Učenike i njihove mentore primila je zamjenica načelnika Irene Franković uručivši im bon od 500 kuna.

"Naša lokalna zajednica iznimno se ponosi svima vama i u vašem radu podržavat ćemo vas i dalje jer mladi su jedan od temelja ....


[OPŠIRNIJE]Prijem najuspješnijih učenika u šk.god. 2017./18.
Administrator / datum: 5. 7. 2018. 12:27

U petak, 6. srpnja u 10.00 sati u vijećnici Općine Sv.Nedelja održat će se primanje za  najuspješnije učenike i mentore OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina u šk.god. 2017./18.

Za prijem je Učiteljsko vijeće predložilo učenike koji su sudjelovali na županijskim ili višim natjecanjima i smotrama kao predstavnici škole, te učenici osmog razreda koji su svih osam godina postigli odličan uspjeh.

 


[OPŠIRNIJE]MOJA PRVA KNJIGA - mjesto okupljanja lijepih i maštovitih dječjih priča
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 18:59

Moja prva knjiga državni je natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova.

Učenica 3. razreda Nikolina Banišić i učenik 2. razreda Roman Fonović osvojili su Poticajne nagrade za svoje slikovnice “Šareni snjegović” i “Mali ribar”.

Slikovnice su učenici samostalno osmislili i ilustrirali te će zasluženo dobiti nagradu – po dvije slikovnice iz edicije “Moja prva knjiga”.

Također, učenici se najesen pozivaju na radionicu na kojoj će još jednom pokazati svoje slikarsko i literarno umijeće te uz pomoć stručnih suradnika udruge KAlibra raditi na poboljšanju svojih slikovnica.

Krajem rujna organizira se i završna svečanost – dodjela nagrada i priznanja autorima, mentorima i školama koju će pratiti bogat kulturni program.

Radovi ostalih učenika naše škole prijavljenih na natječaj koji su također iznimno lijepi i originalni bit će izloženi u listopadu ove godine povodom Dana škole.

Od srca čestitamo svim sudionicama natječaja  našim talentiranim i svestranim učenicima smiley!


[OPŠIRNIJE]HVALA I TEBI, 2018. – radionice za predškolce
Klara Švraka / datum: 2. 7. 2018. 17:21

U organizaciji udruge žena „Mendula“ i ove su se godine provele komunikacijsko-edukacijske radionice za predškolce. Radionice se uspješno provode već četvrtu godinu za redom, a nose naziv  „HIT – Hvala i tebi!“.

Na ovogodišnjim „HIT“ radionicama veselo su sudjelovali budući prvaši – Emanuel, Mia, Josip, Filip, Paola i Vito.

Čitali smo slikovnice, učili čarobne riječi, crtali na ploči, rješavali razne zadatke, igrali društvene igre i uz mnogo razgovora upoznali se međusobno i proveli lijepe trenutke zajedno.

Sada slijedi uživanje u ljetnim radostima, a najesen se vidimo u školi kako bi radoznale glavice i srca naučila još mnooogo toga smiley!

Slađana Jukić, knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Super finale Croatian Makers robotičke lige u Zagrebu
Erna Okanović / datum: 21. 6. 2018. 10:20
Učenici s mentorima u Zagrebu

Ove školske godine u sklopu Informatičke grupe, kao izvannastavne aktivnosti,  u matičnoj školi djelovala je i robotika pod vodstvom mentora – učiteljice informatike Erne Okanović i učitelja tehničke kulture Morisa Peruška. Učenici su iskazali veliki interes za ovu aktivnost, te je njih 19 pohađalo i sudjelovalo u svim oblicima rada vezanim za robotiku. Uključivanjem škole u projekt Croatian Makers robotičke lige udruge IRIM škola je na posudbu dobila 5 mBot edukacijskih STEM robota, čija je ukupna vrijednost 3.263,00 kn. Udruga IRIM donira opremu za robotiku i automatike, te nove tehnologije općenito s ciljem razvijanja i promoviranja algoritamskog načina razmišljanja i problemskog pristupa u različitim nastavnim predmetima i izvannastavnim aktivnostima. Liga je prvenstveno edukacijska, pa tek onda natjecateljska, a da bi škole ostvarile pravo na trajno posjedovanje navedene opreme, trebalo je sudjelovati u minimalno 3 kola Lige sukladno pravilima.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest o dopunskom radu
Administrator / datum: 19. 6. 2018. 08:48

Obavještavamo učenike da će se dopunski rad odvijati prema sljedećem rasporedu:

Matična škola:

20.06., 21.06., 26.06, 28.06. i 29 06.

8.00 - 9.30 - matematika - 7. razred

10.00 - 11. 30 - priroda i biologija - 5. i 7. razred

12.00 - 13.30 - matematika - 5. i 6. razred

Područna škola:

20.06., 21.06., 26.06., 27.06.,28.06. i 29.06 

9.00 - 10.30 - matematika


[OPŠIRNIJE]Priča o jednom razredu
Administrator / datum: 18. 6. 2018. 20:52

Četvrtaši matične škole ponovno su nas iznenadili svojom kreativnošću i zajedno sa svojom učiteljicom Andreom  izradili  prekrasnu slikovnicu kojom su opisali svoj put od prvog do četvrtog razreda. Slikovnica je izrađena u programu Mystorybook. Kako su se oprostili od nižih razreda pogledajte sami listajući slikovnicu.

Bravo četvrtaši!


[OPŠIRNIJE]Odlazi još jedna generacija osmaša
Administrator / datum: 17. 6. 2018. 20:32

Petak, 15. lipnja bio je zadnji dan nastave u osnovnoj školi za naše drage osmaše: Andreja, Tinu, Karla, Damira, Moiru, Lornu, Petru, Doroteu, Gloriju i Branka.

"Sve što je lijepo kratko traje, ali brate mili, ovo se odužilo" pisalo je na njihovim vedrim pink majicama. 

Veselo su se uprostili od svih svojih prijatelja iz škole i od učitelja. 


[OPŠIRNIJE]Ovako je izgledao zadnji dan nastave u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 6. 2018. 19:57

Danas je bio zadnji dan ove nastavne godine. Zaista ne bi bilo u redu da se on ni po čemu ne razlikuje od ostalih nastavnih dana. Tako su učenici naše područne škole posljednji dan nastave obilježili kratkom priredbom. Učenici viših razreda predstavili su se igrokazom koji je nastao kao kruna aktivnosti kojima su se bavili tijekom nastavne godine na satovima engleskog i hrvatskog jezika. Učenici su proučavali mitove i legende iz engleskog govornog područja te mitove i legende Istre.  Tako su našu školu danas posjetile vile koje su gradile Arenu, vampir Jure Grando, Loch Ness, divovi Veli Jože i  Finn McCool,  


[OPŠIRNIJE]Završna priredba učenika nižih razreda matične škole
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 20:02

U srijedu, 13. lipnja u holu škole učenici nižih razreda i produženog boravka priredili su za roditelje završnu priredbu na kojoj su pokazali svu raskoš talenata. Nastupili su svi učenici od prvog do trećeg razreda te pjesmom, plesom, glumom i rječju razveselili sve prisutne roditelje, djedove, bake, braću, sestre i sve koji su došli pogledati što se sve radilo tijekom školske godine.

Svaki se razred predstavio na svojstven način uz izvrsne najavljivače i voditelje. Kruna priredbe održala se na školskom igralištu gdje su svi učenici zaplesali koreografiju na pjesmu "Učka".

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija učeničkih radova o legendama
Administrator / datum: 15. 6. 2018. 16:06

Učenici petog i šestog razreda su prezentirali aktivnosti koje su ostvarili u okviru proučavanja različitih legendi na satovima hrvatskog  i engleskog jezika. Istraživali su  legende iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Bile su tu legende o nastanku kravate koje su maštovito osmišljavali i stvarali učenici petog razreda, legende o Valentinovu koje su upotpunili s vlastitim pjesničkim izričajem. Proučavale su se legende o nastanku  Arene u Puli, priča o Veroniki Celjskoj, o Beli IV., Lici i Krbavi i Marcu Polu. Zanimljive su bile i legende 


[OPŠIRNIJE]Posjet policijskih službenika PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:03

Policijski su službenici 13. lipnja učenicima od prvog do osmog razreda PŠ Sv. Martin održali edukativno predavanje. 
Predavanjem na temu „Sigurnost cestovnog prometa“ i „Biciklom u prometu“, sukladno dobi i uzrastu, kroz razgovor, policijska službenica upoznala je učenike s opasnostima u cestovnom prometu, odnosno temeljnim pravilima ponašanja u prometu.
Učenici su slušali o: vožnji bicikla, stjecanju prava na upravljanje biciklom, korištenju zaštitne kacige, prometu pješaka te sankcijama koje slijede za određene prekršaje.
Održana je demonstracija vožnje u pijanom stanju. Uz pomoć nekoliko tipova `pijanih naočala`, koja simuliraju stanje alkoholiziranosti, učenici su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Dino park
Administrator / datum: 14. 6. 2018. 13:00

Učenici prvog i drugog razreda matične i područne škole 11. lipnja posjetili su Dinopark u Funtani. Uz stručno vodstvo prošetali su drvenim stazama, okruženi pokretnim maketama dinosaurusa u pravoj veličini te poslušali, pogledali i dodirnuli ostatke gotovo zaboravljene ere. Prekrasna istarska šuma i krški krajolik dali su dodatni začin ovoj uzbudljivoj prapovijesnoj avanturi u kojoj su uživali učenici i njihove učiteljice. 
Kao dodatno veselje, učenici su u Dinoparku koristili niz zabavnih sadržaja koji su upotpunili cjelokupni doživljaj.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o vraćanju udžbenika
Administrator / datum: 13. 6. 2018. 13:52

Poštovani roditelji,

Općina Sv.Nedelja dostavila je školi upute o vraćanju udžebenika koju citiramo u cijelosti:

Svjesni skupoće kako udžbenika tako i ostale opreme za školovanje djece Općina
Sveta Nedelja će i ove školske godine osigurati da svako dijete, s prebivalištem na
području Općine Sveta Nedelja, dobije u cijelosti besplatne udžbenike, a sredstva za
tu namjenu osigurana su u proračunu Općine Sveta Nedelja.

Obavještavaju se roditelji učenika osnovnih škola, a koji su u školskoj 2017.12018.
godini ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika da iste vrate, sve kako bi ostvarili
pravo na udžbenike za školsku 2018.12019. godinu.

Učenici koji vrate korištene knjige ostvariti će pravo na financiranje udžbenika u 100  
iznosu (djelomično će dobiti već korištene udžbenike, a djelomično će im se financirati
udžbenici nabavkom u Istarskim knjižarama).

Učenici od 5. - 8. razreda osnovnih škola, koji ne vrate knjige ostvariti će pravo na
iznos od 500,00 kuna po učeniku za nabavku udžbenika i to u Istarskim knjižarama.

Nabavka knjiga putem drugih dobavljača neće se refundirati.

Besplatni prošlogodišnji udžbenici se vraćaju zadnji dan nastave, u osnovnoj školi
"Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina, u periodu od 08,00 - 12,00 sati.

Molimo sve učenike da kompletiraju udžbenike te da na kompletu naznače ime
prezime te razred.

Za sva dodatna pitanja ili eventualne nejasnoće mole se roditelji da se obrate Općini
Sveta Nedelja na broj telefona 865-631 (Munirka Podobnik).


[OPŠIRNIJE]Nino Kiršić osvojio 2. mjesto u finalu boćanja
Administrator / datum: 8. 6. 2018. 11:49

U četvrtak, 7.lipnja u Boćarskom domu "Aleksandar Anzur" u Pazinu održano je finale županijskog projekta "Boćajmo u školi" kojeg organizira Istarski boćarski savez. Sudjelovali su najbolji učenici iz 11 istarskih škola koji su izborili finale nakon održanih školskih natjecanja.

I djevojčice i dječaci natjecali su se u dvije kategorije: bližanju i gađanju cilja.

Nakon svih zbrojenih rezultata, Nino Kiršić, učenik 4. razreda OŠ "Vitomir Širola-Pajo" osvojio je 2. mjesto u kategoriji dječaka, a time i pravo besplatnog sudjelovanja u ljetnom kampu kojeg organizira Istarski boćarski savez.

Ostali članovi ekipe bili su: Dino Franjić (3. razred), Ani Poldrugovac  (3.razred) i Viktoria Pekas (4.razred).

Bravo Nino!


[OPŠIRNIJE]Upis u 1. razred šk.god. 2018./19.
Klara Švraka / datum: 5. 6. 2018. 11:15

                                                              

                                             REPUBLIKA  HRVATSKA

                         URED DRŽAVNE UPRAVE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

                                    Služba za opću upravu i društvene djelatnosti

                                                            ISPOSTAVA  LABIN

                                                                P  O  Z  I  V

         za upis djece u prvi razred osnovne škole  

                                                           P  o  z  i  v  a  j  u      s  e

       roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne škole u

školskoj godini 2018./2019.  da upišu dijete u pripadajuću školu

         Vrijeme upisa :   od 12.  lipnja do  14. lipnja 2018. godine  od  9.00 do 12.00 sati

                

                           


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak - upisi u srednju školu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 10:36

U utorak, 5. lipnja s početkom u 16.30 sati održat će se roditeljski sastanak za osmaše u svezi upisa u srednju školu. Sastanku će nazočiti razrednice  Suzana Cvijić Jeremić  i Marina Hrvatin, pedagoginja škole Erna Okanović te ravnatelj SŠ Mate Blažine iz Labina g. Čedomir Ružić..


[OPŠIRNIJE]Smiljan, Kuterevi i Senj - petaši i šestaši na izletu
Administrator / datum: 1. 6. 2018. 08:22

U petak 25. svibnja učenici 5. i 6. razreda MŠ i PŠ bili su na jednodnevnom izletu u Smiljanu, Kuterevu i Senju sa svojim razrednicama.

U Smiljanu su posjetili Memorijalni centar „Nikola Tesla“, Teslinu rodnu kuću te su se, uz stručno vodstvo, upoznali s brojnim Teslinim izumima. Učenicima se veoma svidio park sa spravama za vježbanje, koji je u sklopu Centra. Nakon Smiljana, sljedeća destinacija bilo je utočište medvjeda u


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu
Administrator / datum: 28. 5. 2018. 13:42

Dragi osmaši,

na portalu www.upisi.hr   možete pronaći sve informacije o prijavama i upisima u srednju školu za školsku godinu 2018./2019.

Prijave u sustav započele su u petak, 25. svibnja iza 12.oo sati.

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava trećaša i četvrtaša
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 13:12

Učenici trećeg i četvrtog razreda matične i područne škole su u ponedjeljak, 21.svibnja 2018. godine bili na izletu u Višnjanu i Rovinju.

 U Višnjanu su poslušali predavanje o Sunčevom sustavu prilagođeno njihovoj dobi te obišli Zvjezdarnicu gdje su imali priliku gledati Sunce posebnim teleskopom za tu namjenu. Od svega ih je najviše oduševio veliki teleskop za gledanje malih svemirskih tijela.

Nakon Višnjana, učenici su posjetili Rovinj. Prošetali su ulicama staroga grada do crkve Sv. Eufemije, a zatim su fakultativno razgledali akvarij s jadranskim ribama koji ih se posebno dojmio.

Na posljetku je slijedio obilazak Mini Croatie pokraj Rovinja u kojem su imali priliku da na jednom mjestu razgledaju sve prirodne i kulturno-povijesne ljepote Republike Hrvatske.

Kako su svi posjeti bili tematski vezani uz sadržaje koje učenici uče u školi, bila je to izvrsna prilika da se podsjete svega što su učili ove godine, ali i uživo vide sve spomenuto. Učenici su se iskazali u svom znanju, ali i lijepom ponašanju.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Udrugom "Martinčica"
Administrator / datum: 22. 5. 2018. 09:51

Učenici 6.razreda matične Osnovne škole "Vitomir Širola - Pajo" Nedešćina u pratnji učitelja prirode Miroslava Gužvinec, te u suradnji s članovima udruge "Martinčica" realizirali su izvan učioničku nastavu na području općine Sv. Nedelja.

Učenici su većinu samoniklog bilja prepoznali, dok su ih članovi udruge detaljnije upoznali s načinom prikupljanja biljaka te mogućnošću njihovog iskorištavanja u različite korisne svrhe.

 


[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik, Ani Poldrugovac i Agata Miletić Lupetin izborile finale Erste Plave lige!
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:49

 

U subotu, 18. svibnja na stadionu Uljanika u Puli održane su kvalifikacije Erste Plave lige za Istarsku županiju. Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, 


[OPŠIRNIJE]Osmaši u Vukovaru
Administrator / datum: 21. 5. 2018. 08:08

Osmaši naše škole su od 17. do 19. svibnja boravili u gradu Vukovaru. Vukovar su posjetili u sklopu terenske nastave namijenjene svim osmašima Hrvatske. Cilj terenske nastave je upoznavanje s Domovinskim ratom na mjestu događaja, kako bi učenici što bolje mogli shvatiti važnost tog povijesnog događaja. U prvom dijelu terenske nastave...


[OPŠIRNIJE]Boćajmo u školi
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 11:34

Boćajmo u školi', projekt Istarskog boćarskog saveza koji za cilj ima populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje, ove će godine proslaviti svoj prvi mali jubilej, petu godišnjicu aktivnosti a nova sezona započela je u srijedu 16. svibnja , najprije u OŠ Matije Vlačića u Labinu, a zatim u OŠ "Vitomir Širola-Pajo" Nedešćina. Sudjelovali su učenici trećeg i četvrtog razreda matične škole.

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Pomorske škole Bakar
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 08:48

U srijedu, 16. svibnja učenicima 7. i 8. razreda prezentirana je Pomorska škola iz Bakra. Profesori tamošnje škole predstavili su programe koje škola nudi, a govorili su i o uspjesima pomoraca koji su završili tu školu i sada plove svjetskim morima. Učenicima je predavanje bilo veoma zanimljivo i interesantno.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan u PŠ Sv.Martin
Administrator / datum: 16. 5. 2018. 11:02

Povodom Majčinog dana, učenici nižih razreda PŠ Sv. Martin, 15. svibnja organizirali su priredbu te na taj način razveselili sve prisutne mame. Priredbu je vodila učenica četvrtog razreda Katarina Načinović. ..

Učenici su svojim trudom i veselim nastupima 


[OPŠIRNIJE]POHVALA
Klara Švraka / datum: 30. 4. 2018. 11:13

Dragim sedmašima i osmašima, koji su od 25. do 28. travnja boravili na višednevnoj ekskurziji u Južnoj Dalmaciji, upućujem sve pohvale za njihovo ponašanje tijekom izleta što uključuje boravak u hotelu, u restoranima, za vrijeme obilazaka  i na samom putovanju. 

Izuzetno sam ponosna što ste svojim ponašanjem doprinijeli ugledu škole i opravdali naša očekivanja.

Još jednom, veliko vam HVALA

                                                                                        Ravnateljica škole:

                                                                                         Klara Švraka, prof.

 


[OPŠIRNIJE]Višednevna ekskurzija do Dubrovnika
Administrator / datum: 30. 4. 2018. 09:02

Od  25. do 28. travnja sedmaši i osmaši naše škole bili su na učeničkoj ekskurziji. Posjetili su južnu Dalmaciju. Ekskurzija je započela već u autobusu uz druženje, pjevanje i zabavljanje. Prvi dan učenici su posjetili Šibenik i Split. Prošetali su dalmatinskim uličicama, uživali u vrijednim kulturnim spomenicima, kao i u moru i suncu koji su nam bili vjerni suputnici tijekom cijelog putovanja. Obožavatelji nogometa uživali su u posjetu Poljudu, gdje su saznali ponešto o povijesti slavnoga splitskoga kluba „Hajduk“. Smješteni smo bili u hotelu u Neumu pa je i Bosna nakratko bila naš dom u kojemu smo se osjećali veoma ugodno....


[OPŠIRNIJE]Eko-art centra EIA – izlet učenika
Administrator / datum: 29. 4. 2018. 09:49

Petak, 20. travnja, učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole „Vitomir Širola-Pajo“ i njezine Područne škole Martinski proveli su u jednom posebno opuštajućem i inspirativnom mjestu – Eko-art selu „Eia“ koje se nalazi nedaleko Bala.


[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša SŠ Mate Blažina Labin
Erna Okanović / datum: 27. 4. 2018. 10:50

U utorak 17. travanja 2018. učenici osmih razreda područne i matične škole su u pratnji razrednica i pedagoginje škole posjetili SŠ Mate Blažine u Labinu u sklopu Dana otvorenih vrata SŠMB-a.

Pod stručnim vodstvom profesora i stručnih suradnika srednje škole, 


[OPŠIRNIJE]Problemi u prijevozu učenika
Administrator / datum: 27. 4. 2018. 08:46

S obzirom na učestalo kašnjenje školskih autobusa zatražili smo pojašnjenje od ugovornog prijevoznika Autotransa i dobili sljedeći odgovor:

Poštovani,

Posljednjih 5 dana došlo je do kašnjenja autobusa na prvi sat nastave zbog tehničkih problema.

Izvinjavamo se i zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Adriano Cvečić

Rukovoditelj

PJ Labin


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 25. 4. 2018. 11:29

U ponedjeljak 23.4.2018. u OŠ "Vitomir Širola - Pajo" obilježen je Dan planeta Zemlje. Učenici 5. i 8. razreda matične škole Nedešćina na satovima prirode i biologije educirali su se o različitim načinima recikliranja otpada te su pogledali animirani film "Čovjek - eko priča".

 

[OPŠIRNIJE]Kelly Tomanjik uspješna na Krosu Sportskih novosti
Administrator / datum: 23. 4. 2018. 11:33

U subotu je na zagrebačkom Bundeku održan 35. Kros Sportskih novosti, Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi. Oko 4 000 učenika i studenata trčalo je na jednoj od najmasovnijih sportskih priredbi u Hrvatskoj.  Naša škola imala je i svog predstavnika. Kelly Tomanjik, učenica četvrtog razreda MŠ je u konkurenciji 72. učenice osvojila odlično deveto mjesto te joj ovim putem čestitamo na rezultatu.


[OPŠIRNIJE]Prvašići iz PŠ obilježili Dan planeta Zemlje
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 13:00

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.  Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje,  


[OPŠIRNIJE]Planinarenje zavičajem
Administrator / datum: 19. 4. 2018. 09:50

U srijedu, 18. travnja učenici viših razreda matične i područne škole, pod vodstvom učitelja geografije i zaljubljenika u prirodu, Elvisa Vickića, planinarili su Ćićarijom,najsjevernijim dijelom Istre.

Učenici su u pratnji još četiri učitelja planinarili planinarskom rutom koja vodi od sela Račja Vas preko vrha Gomila (Vršići) i spušta se "stazom božura" do Trstenika i koja je dio  Istarskog planinarskog puta (IPP) koji prolazi najsjevernijim dijelom naše županije.

 

 


[OPŠIRNIJE]3. sjednica Vijeća učenika – obilježavanje Dana darovitih učenika
Erna Okanović / datum: 17. 4. 2018. 12:59

Ove godine obilježili smo Dan darovitih učenika u utorak, 27. ožujka 2018. kada smo na Vijeću učenika naše škole ugostili Leticiju Trinasjtić, učenicu 4. OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, PŠ Kature. Leticija je nadarena crtačica i iza sebe ima ilustrirane tri slikovnice pisane na dijalektu (čija je autorica Miranda Škalamera Verbanac). Prvu slikovnicu („Lesica Tancunica i Domicine kokoši“) ilustrirala je kada je pohađala 1. razred. Leticija nam je pokazala sve slikovnice čije 


[OPŠIRNIJE]22. ožujka - Svjetski dan voda
Administrator / datum: 23. 3. 2018. 08:45
Učenici 6.razreda PŠ Martinski na satu prirode zajedno sa svojim učiteljem Gužvinec Miroslavom obilježili su "Svjetski dan voda".
Razgovorom i izradom plakata ukazali su na važnost vode za život i njezinu zaštitu i očuvanje...

[OPŠIRNIJE]Obilježeni Dan šuma i Dan sindroma Down
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 08:25

21. ožujka obilježava se prvi dan proljeća, Dan šuma te Dan osoba s Down sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa učenici prvog razreda PŠ Sv. Martin danas su pokazali podršku borbi osoba s Down sindromom ..


[OPŠIRNIJE]Četvrtaši gostovali na TV Istri
Administrator / datum: 21. 3. 2018. 08:17

Četvrtaši Viktor, Mai, Alana, Lana i Nardi zajedno s učeiteljicom informatike Ernom Okanović u utorak, 20. ožujka gostovali su na TV Istri u emisiji Šareni svijet. Tema je bila Edukacija o sigurnosti na internetu. Ispričali su što su sve radili na radionicama koje je vodila učiteljica informatike, što su sve naučili i kako se treba ponašati na internetu kako bi bili što sigurniji.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici:

http://www.tvistra.hr/sareni-svijet-gradsko-drustvo-crvenog-kriza-labin-os-vitomir-sirola-pajo-nedescina-20-3-2018/


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju